Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2012

Ενεργοί Πολίτες Αμβρακικού: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Παντοκράτορα Πρέβεζας

«Όταν τα οικονομικά συμφέροντα θέλουν να οικοπεδοποιήσουν μια δασώδη περιοχή, αρχίζουν με την ανέγερση μιας εκκλησίας, έτσι κανείς δεν φέρνει αντίρρηση. Όταν τα συμφέροντα αυτά θέλουν να κατασκευάσουν μια Μαρίνα, το ονομάζουν αλιευτικό καταφύγιο, γιατί για τους φτωχούς ψαράδες δεν φέρνει συνήθως κανένας αντίρρηση. Το ίδιο συμβαίνει και αυτή τη φορά όσον αφορά το δήθεν αλιευτικό καταφύγιο στον Παντοκράτορα Πρέβεζας», τονίζουν σε ανακοίνωση – κάλεσμα οι «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ», στην οποία αναφέρουν τα εξής:

ΠΗΓΗ: ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ


«Παρότι εκκρεμεί προσφυγή των κατοίκων της περιοχής στο Συμβούλιο Επικρατείας, από σήμερα 30 Ιουλίου έφθασαν μπουλντόζες για να αρχίσουν εργασίες κατασκευής. Έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν, ότι ο Αμβρακικός σοδιάζει από το Ιόνιο και στη βραχώδη περιοχή του Παντοκράτορα έχουν τις φωλιές τους πολλά από τα ψάρια αυτά. Επειδή η περιοχή του Παντοκράτορα είναι αβαθής και βραχώδης, προβλέπεται να γίνει εκβάθυνση της θαλάσσιας περιοχής καθώς και ενός μεγάλου διαύλου με εκρηκτικά, όποτε η καταστροφή του θαλάσσιου περιβάλλοντος και του Αμβρακικού γενικότερα θα είναι τεράστια και ανεπανόρθωτη.


Για τους παραπάνω λόγους τόσο ο σύλλογός μας όσο και η Ομοσπονδία Αλιευτικών Συλλόγων Ηπείρου είναι κάθετα αντίθετοι με την κατασκευή του έργου και ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΝ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ, να διαμαρτυρηθούμε αυτό το ΣΑΒΒΑΤΟ, 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, μαζί με τους κατοίκους της περιοχής που είναι εναντίον της κατασκευής του έργου στον πεζόδρομο του Παντοκράτορα, δίπλα στο Κιόσκι.

Μετά την ενημέρωση του κοινού και την σύνταξη ψηφίσματος θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...