Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. Καταστρέφουν το Ολυμπιακό Σκοπευτήριο...

Διανύουμε την κορύφωση της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες με δύο Ελληνες πρωταθλητές, τον Ευθύμιο Μίτα και τον Νικόλαο Μαυρομάτη, να έχουν κατακτήσει κάρτες συμμετοχής για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Μόλις πριν από μια εβδομάδα ο Ευθύμιος Μίτας έκανε δύο παγκόσμια ρεκόρ στο Σκητ. Και η Ελλάδα, τι κάνει για να βοηθήσει τους αθλητές που τη δοξάζουν στα πέρατα του κόσμου; Καταστρέφει τις εγκαταστάσεις όπου θα μπορούσαν να ασκούνται!!!

Η απόφαση πάρθηκε και απομένει να υλοποιηθούν οι «παρεμβάσεις» ώστε το Ολυμπιακό Σκοπευτήριο, που χτίστηκε με έξοδα των Ελλήνων πολιτών και κόστος 65 εκατομμυρίων ευρώ, θα καταστραφεί με κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Ενωσης!


Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξασφάλισε μέσω του ΕΣΠΑ τα αναγκαία κεφάλαια για να προχωρήσει σε «παρεμβάσεις» στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Μαρκοπούλου. Οι «παρεμβάσεις» αφορούν τη δημιουργία χώρων ένοπλης εκπαίδευσης, με αληθινά πυρά του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας. Οι εργασίες που έχουν «μελετηθεί» από τη Διεύθυνση Τεχνικού του Υπ. Προ.Πο και έχουν εγκριθεί από τη συσταθείσα για το έργο επιτροπή ξεκίνησαν ήδη!


Πήλινος Στόχος Τέλος


Σε πρώτη φάση τα έργα προβλέπουν τη διαμόρφωση των αναγκαίων χώρων στο ανάχωμα των γηπέδων πήλινου στόχου. Αυτό σημαίνει ότι τα γήπεδα των αγωνισμάτων πήλινου στόχου θα καταστραφούν! Η «μελέτη» προβλέπει τη δημιουργία με εκσκαφή βληματοδόχων μέσα στο ανάχωμα του πήλινου στόχου. Προβλέπει επίσης την αύξηση του ύψους του αναχώματος, αφού θα τοποθετηθούν στην κορυφή του αλλεπάλληλες σειρές από τσουβάλια γεμάτα χώμα!


Ομως το ανάχωμα των γηπέδων του πήλινου στόχου δεν είναι ένα οποιοδήποτε χωμάτινο έργο. Εχει συγκεκριμένες προδιαγραφές τόσο στο μέγεθος όσο και στην κατασκευή. Καλύπτεται δε από ειδικά πλέγματα που κατακρατούν τα μολύβδινα σκάγια και εμποδίζουν την απορρόφησή τους από το χώμα. Ετσι ο μόλυβδος δεν μπορεί να ενσωματωθεί με το έδαφος και να καταλήξει στον υδροφόρο ορίζοντα!


Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι οποιαδήποτε εκσκαφή θα καταστρέψει τα πλέγματα και η αποκατάσταση της ζημιάς θα είναι εξαιρετικά δαπανηρή. Αρα έχει παρθεί η απόφαση ο χώρος να μην ξαναχρησιμοποιηθεί για την άσκηση των Ολυμπιακών Αγωνισμάτων Σκοποβολής.


Το Σκητ είναι ένα από τα αγωνίσματα που διεξήχθησαν στα γήπεδα που οδεύουν προς καταστροφή! Και γιατί όχι; Ετσι κι αλλιώς, οι αθλητές μας δεν μπορούν να προπονηθούν στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Μαρκοπούλου! Επειδή είναι πολίτες και το σκοπευτήριο έχει περιέλθει στην αρμοδιότητα της ΕΛ.ΑΣ.


Πάνω που μετά την πρόσφατη επερώτηση στη Βουλή φάνηκε ένας δίαυλος επικοινωνίας για την αθλητική χρήση του χώρου (τη χρήση για την οποία κατασκευάστηκε) οι οποιεσδήποτε εξελίξεις απειλούνται από τετελεσμένα γεγονότα.

Οι αρμόδιοι της ΕΛ.ΑΣ. θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πρόκειται για ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ στο σύνολό της και ως τέτοια προβλέπεται στον Νόμο 3342/05.


ΠΗΓΗ:
diananews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...