Τρίτη, 3 Απριλίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΣΤΙΣ Μ.κ.Ο. Στο «στόχαστρο» της Κ.Σ.Ε. ο Παπακωνσταντίνου

Στα ήδη πολιτικά «φορτισμένα» πεδία της οικονομίας, της «ανάπτυξης» και της ανταγωνιστικότητας μεταφέρει η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας την αντιπαράθεσή της με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου, σημειώνοντας πως η πρόσφατη απόφασή του για τις Ζώνες Ειδικής Προστασίας δεν «σαλαμοποιεί» μόνο το κυνήγι, αλλά θεσμοθετεί και μια σειρά αντικινήτρων στην εκτέλεση δημόσιων και ιδιωτικών έργων στο 1/3 της ελληνικής επικράτειας.

Το έγγραφο «διάβημα» της Κ.Σ.Ε., που απεστάλη ήδη στους συνυπογράφοντες την απόφαση υπουργούς αλλά και σε πολιτικά κόμματα της Βουλής, διαφοροποιείται αισθητά από προηγούμενες ανακοινώσεις της Συνομοσπονδίας...

Δεν προτάσσει, δηλαδή, μόνο τις τεράστιες απαγορεύσεις στο Φαλακρό, στη Ζήρεια, στο Γαλαξίδι ή στους υγροβιότοπους της Βόρειας Ελλάδας (έχει γράψει αναλυτικά σε προηγούμενο τεύχος του το «Εθνος - Κυνήγι»), αλλά μεταφέρει την αντιπαράθεση και σε ένα «πεδίο» που κάποτε... ήταν προνομιακό για τον τέως «τσάρο» της Οικονομίας κ. Παπακωνσταντίνου.

Εχοντας έναν σαφέστατα... πιο «πολιτικό» χαρακτήρα, η Κ.Σ.Ε. δεν εξαντλείται μόνο στη διαμαρτυρία της για τις νέες απαγορεύσεις κυνηγίου, αλλά χρεώνει στον υπουργό ευνοϊκή μεταχείριση διαφόρων Μ.κ.Ο., εις βάρος της οικονομικής ανάπτυξης διαφόρων περιοχών της χώρας.

Από το κείμενο της Κ.Σ.Ε. -που προαναγγέλλει προσφυγή κατά της απόφασης στο ΣτΕ- γίνεται σαφές ότι, σε σχέση με τις Ζ.Ε.Π., οι κυνηγετικές οργανώσεις θα επιδιώξουν να ακουστούν από ένα πολιτικό «ακροατήριο», αναδεικνύοντας πτυχές ενός προβλήματος που δεν αφορά μόνο το κυνήγι...

Σε αυτό το πλαίσιο θα υπάρξουν το προσεχές διάστημα επαφές με κόμματα, περιφερειάρχες και βουλευτές της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, με πυρήνα τις αιτιάσεις που διατυπώνει η Συνομοσπονδία σε σχέση με την απόφαση του κ. Παπακωνσταντίνου.

Πιο αναλυτικά, η Κ.Σ.Ε. επισημαίνει:

- Επιβάλλονται αδικαιολόγητες περικοπές της κυνηγετικής δραστηριότητας, επεκτείνοντας την ήδη υφιστάμενη βιομηχανία άχρηστων και δαπανηρών μελετών για περίπου 1.200 κατηγορίες αναπτυξιακών δραστηριοτήτων, σε μια έκταση που καταλαμβάνει το 30% του εθνικού εδάφους!

Στην ουσία παράγονται επιπλέον... αντικίνητρα για μια σειρά δραστηριοτήτων που αφορούν την πραγματική οικονομία, στην πλέον δύσκολη οικονομική περίοδο που γνώρισε η χώρα μας, χωρίς κανένα πρακτικό αποτέλεσμα στην προστασία του περιβάλλοντος.

- Από το σύνολο των συνεχών καταδικών του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για θέματα περιβάλλοντος εναντίον της χώρας μας, δεν υπάρχει ούτε μια που να αναφέρεται ή να έχει στο επίκεντρό της το κυνήγι. Γιατί αυτό το γεγονός συνεχώς αγνοείται;


- Πρόθεση του Υ.ΠΕ.Κ.Α. είναι να καταργήσει αργά, αλλά σταθερά την κυνηγετική δραστηριότητα στη χώρα μας, ξεκινώντας από τις Ζώνες Ειδικής Προστασίας που εκτείνονται στο 30% του ελληνικού εδάφους.


Στους 230.000 κυνηγούς της χώρας είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι πίσω από την Κοινή Υπουργική Απόφαση κρύβονται οι στοχεύσεις, οι επιδιώξεις και τα συμφέροντα συγκεκριμένων Μ.κ.Ο., που επί της ουσίας «προικοδοτούνται» γενναιόδωρα!

- Η απόφαση Παπακωνσταντίνου φροντίζει τεχνηέντως να πετύχει σε όφελος ορισμένων ένα «επιθυμητό αποτέλεσμα»: κάθε έργο ανάπτυξης δηλαδή, που τόσο ανάγκη έχει η χώρα, να τίθεται αυτομάτως υπό την αίρεση... και «ομηρεία» της έγκρισης μελετών με εξειδικευμένα ορνιθολογικά στοιχεία!!!

Ακόμα και ένα... αρτοποιείο, ένα συνεργείο αυτοκινήτων ή ένα δίκτυο ύδρευσης χρειάζονται προηγουμένως τέτοια μελέτη...

Καταλήγοντας, η Συνομοσπονδία επισημαίνει ότι « στη σημερινή εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, που ο κόσμος δεν ξέρει τι τον περιμένει αύριο ή πώς θα ρυθμίσει τη ζωή του, είναι τουλάχιστον προκλητικός ο τρόπος που πριμοδοτούνται κάποιες Μ.κ.Ο.»!

ΠΗΓΗ:
diananews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...