Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011

Εφημερίδες – περιοδικά Συλλόγων, Φορέων, Οργανισμών ΤΕΛΟΣ;


Δυσβάσταχτο πλέον θα είναι το κόστος της διακίνησης των εντύπων όσον αφορά τα ταχυδρομικά τέλη, αφού σταμάτησε για όλα τα συλλογικά έντυπα από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης η ταχυδρομική ατέλεια.

Ατέλεια θα δικαιούνται μόνο όσοι έχουν κατ’ αποκλειστικότητα την έκδοση εντύπων, είναι δηλαδή κατ’ επάγγελμα εκδότες και πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αποκλείονται της επιχορήγησης όλα τα κλαδικά περιοδικά σωματείων, οργανώσεων και άλλων φορέων. Πολλά προβλήματα θα δημιουργηθούν από θέσεις εργασίες που θα χαθούν, αρκετά εξ’ αυτών των εντύπων απασχολούσαν και εργαζόμενους, αλλά και οι καταναλωτές και οι πολίτες θα χάσουν βασικά εργαλεία πληροφόρησης.

Εφημερίδες και περιοδικά τα οποία διατηρούνταν χρόνια τώρα χάρη στην εθελοντική εργασία και μόνο από την αγάπη και το μεράκι μερικών ανθρώπων που μοναδικό σκοπό είχαν την ενημέρωση, την πληροφόρηση ή τη διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ανάλογα με το αντικείμενο τους και τίποτα παραπάνω χωρίς κανένα κέρδος ή προσωπικό όφελος για κανέναν.

Πάντως μέχρι στιγμής πρόκειται για οριστικής απόφασης πάνω στο θέμα και ευχόμαστε έστω και τελευταία στιγμή η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης του Υπουργείου Εσωτερικών ή τα Ελληνικά Ταχυδρομεία να δώσουν κάποια λύση και να μην δώσουν ΤΕΛΟΣ σε όλα αυτά τα έντυπα.

Η πολυφωνία είναι από τις βασικές αρχές της δημοκρατίας και πρέπει έτσι να συνεχιστεί και όχι να μείνουν μόνο οι μεγάλοι εκδότες και ΜΜΕ, τα οποία σημειωτέον δεν ασχολήθηκαν καθόλου με το θέμα αυτό.

Όσον αφορά την εφημερίδα μας «ΑΡΤΕΜΙΣ», η οποία διανύει τον 15ο χρόνο μηνιαίας ανελλιπούς κυκλοφορίας, θα προσπαθήσουμε να αντέξουμε γι’ αυτό και η αύξηση της ετήσιας συνδρομής κατά 2 ευρώ και η οποία για φέτος είναι 5,75 ευρώ.

Το κόστος είναι πλέον τεράστιο αφού μόνο τα ταχυδρομικά ίσως θα είναι 50 λεπτά το φύλλο (ύστερα από μία σχετική ενημέρωση που είχαμε από τα ΕΛ.ΤΑ, αυτό μας είπαν), και απλά να σκεφτεί κάποιος ότι ταχυδρομούνται περίπου 3400 φύλλα κάθε μήνα και για αυτά έως τώρα πληρώναμε στα ΕΛ.ΤΑ 215 ευρώ ενώ τώρα θα χρειάζονται 1.700 ευρώ Χ 12 μήνες = 20.400 ευρώ, χωρίς να υπολογίσουμε τα υπόλοιπα έξοδα της εκτύπωσης, τα οποία πάνω από 8.000 ευρώ ετησίως.

Όμως κόντρα σε όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας την οικονομική κρίση, την κρίση των αξιών και των θεσμών η «ΑΡΤΕΜΙΣ» θα δώσει το δικό της αγώνα και χάρη στη βοήθεια των κυνηγών πρέπει να αντέξει και θα τα καταφέρει.
 

ΠΗΓΗ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ Κ.Σ. ΑΡΤΑΣ .ΜΗΝΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ-ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...