Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Η Αστυνομία επιστρέφει στη σκοποβολή


Η Υπηρεσία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοίνωσε την διοργάνωση αγώνα αεροβόλων όπλων Α' κατηγορίας, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011 στο Εθνικό Σκοπευτήριο Βύρωνα. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για το άθλημα, που σηματοδοτείται από την ενεργή πλέον εμπλοκή της ΕΛΑΣ (στη σκοποβολή) μετά από πολύ καιρό απουσίας.
Το πρόγραμμα των αγώνων: Κυριακή 2/10/2011, ώρα 09:00 αεροβόλο τουφέκι (ΑΕ), αεροβόλο πιστόλι (ΑΕ), 11:30 απονομές επάθλων, ώρα 11:45 αεροβόλο τουφέκι (ΓΝ), αεροβόλο πιστόλι (ΓΝ), 13:30 απονομές επάθλων.
Οι αγώνες σύμφωνα με το πρόγραμμα επρόκειτο να διοργανωθούν από τον ΣΟ ΕΨΙΛΟΝ, αλλά τελικά ανατέθηκαν στην Υ.Φ.Α.Α. κατόπιν συνεννόησης με την ΣΚ.Ο.Ε. Με την πρωτοβουλία αυτή του αθλητικού τμήματος της ΕΛΑΣ σίγουρα αναθερμαίνεται η σχέση του σώματος με τη σκοποβολή και ξεκινάει μια νέα φαση ανάμεσα στις δυο πλευρές. Κάποτε η Αστυνομία έπαιζε σημαντικό ρόλο στην διοργάνωση των εσωτερικών αγώνων σκοποβολής και την ενίσχυση των σωματείων. Οι περισσότερες μάλιστα από τις διοργανώσεις πραγματοποιούντο στο Σκοπευτήριο της στη Σχολή Αστυνομίας στο Μαρούσι. Η Αστυνομία επίσης υπήρξε η χορηγός των σκοπευτικών συλλόγων με υλικό (σφαίρες , όπλα κλπ). Με τον καιρό η σχέση αυτή άρχισε να γίνεται υποτονική και τελικά (δυστυχώς) διεκόπη με ανυπολόγιστες συνέπειες για την πρόοδο του σπορ. Ο "σκοπευτής" χαιρετάει τη νέα αυτή προσέγγιση της ΕΛΑΣ με τη σκοποβολή και τη ΣΚΟΕ.
Σύμφωνα με την προκήρυξη οι αγώνες είναι ατομικοί για όλες τις κατηγορίες. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα Σωματεία - Ομάδες της δύναμης της ΣΚ.Ο.Ε., με απεριόριστο αριθμό αθλητών. Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να σταλούν στην Υ.Φ.Α.Α., στον αριθμό FAX 210/ 2424377 μέχρι και την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011. Η δήλωση θα πρέπει να περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο κάθε αθλητή, τον αριθμό δελτίου σκοπευτικής ταυτότητας και το έτος γέννησης για τους έφηβους - νεανίδες. Επίσης θα πρέπει να δηλωθεί ο αρχηγός ομάδας. Η κατανομή των θυρίδων, θα γίνει κατά σειρά προσέλευσης στη γραμματεία των αγώνων. Για τον λόγο αυτό οι σκοπευτές - σκοπεύτριες θα πρέπει να βρίσκονται στο σκοπευτήριο, μία ώρα πριν την έναρξη κάθε αγώνα. Ισχύουν οι κανονισμοί της ISSF και της ΣΚ.Ο.Ε. Ενστάσεις - Εφέσεις υποβάλλονται από τον αρχηγό ομάδας, εγγράφως στη γραμματεία των αγώνων σύμφωνα με τους κανονισμούς, με παράβολο 15€ - 30€ αντίστοιχα, το οποίο επιστρέφεται αν γίνει αποδεκτή. Στη φωτο το σκοπευτήριο του Βύρωνα.

ΠΗΓΗ:
skopeftis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...