Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2011

Φορέας Διαχείρισης Αμβρακικού: Η Ευτυχία ταξίδεψε...


Ανακοίνωση εκδόθηκε από τον Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού για την διάσωση χελώνας Caretta Caretta από τον Αμβρακικό, η οποία στάλθηκε με το ΚΤΕΛ Άρτας στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών στην Αθήνα για να της παρασχεθεί η απαραίτητη βοήθεια. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση, που υπογράφει ο Διευθυντής του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού Δημήτριος Μπαρέλος αναφέρονται τα εξής: «Το πρωί της Δευτέρας 29 Αυγούστου στο καθιερωμένο δρομολόγιο της Φύλαξης του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού, εντοπίστηκε νέα χελώνα Caretta caretta στον Αμβρακικό Κόλπο πολύ κοντά στη θέση "Ευτυχία".

Οι φύλακες του Φορέα Διαχείρισης παρατήρησαν τις ασυνήθιστες κινήσεις της χελώνας που άλλοτε στεκόταν εντελώς ακίνητη και άλλοτε προσπαθούσε να μετακινηθεί... μάταια!

Η Ευτυχία γυρνούσε γύρω από τον εαυτό της μέχρι να κουραστεί και άφηνε ένα μικρό χρονικό διάστημα για να προσπαθήσει ξανά λίγο αργότερα. Η χελώνα ήταν βαριά τραυματισμένη στο κεφάλι, το οποίο ήταν σπασμένο και παραμορφωμένο σε κάποια σημεία.

Η περισυλλογή της σε ένα σταθερό "φορείο" έγινε με αρκετές δυσκολίες, ώσπου η χελώνα μας βρέθηκε στην Άρτα για να ταξιδέψει στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών (ΑΡΧΕΛΩΝ) στην Αθήνα. Η Ευτυχία ταξίδεψε στην "πρώτη θέση" του ΚΤΕΛ Άρτας και έφτασε με επιτυχία ζωντανή, αν και η κατάστασή της ήταν πολύ σοβαρή. Ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού ευχαριστεί το ΚΤΕΛ Άρτας για την αφιλοκερδή συμβολή του στη διάσωση»

ΠΗΓΗ:
ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...