Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Για το κυνήγι στον ΑΜΒΡΑΚΙΚΟ


Θετικές εισηγήσεις από τις Δ/νσεις Δασών Άρτας και Πρέβεζας, στο πλευρό μας σύμπασα και η τοπική κοινωνία.

Σιωπή από το Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού

Όπως είναι γνωστό και από το προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας μας, απεστάλη έγγραφο από τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Υγρότοπων Αμβρακικού κ. Αλμπάνη προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, για τη λήψη της τελικής απόφασης σχετικά με τη ρύθμιση της θήρας στον Αμβρακικό μετά τη λήξη της απαγορευτικής τριετίας.


Στην ουσία η ενέργεια αυτή από εμάς ερμηνεύεται καθαρά, ως προσπάθεια μετατόπισης ευθύνης και θα περιμέναμε από το Φορέα περισσότερα ή τουλάχιστον να εφαρμόζονται όσα συζητιούνται, να είναι πιο κοντά σε όλες τις τοπικές κοινωνίες και σ’ αυτές των κυνηγών, γιατί εάν κάποιοι από το Φορέα δεν ξεπεράσουν τις όποιες εμμονές που έχουν μαζί μας, είναι δύσκολο να λειτουργήσουμε και να πορευτούμε σ’ αυτόν τον τόπο.

Για όλους εμάς τις Κυνηγετικές Οργανώσεις της περιοχής, αλλά και το σύνολο των κυνηγών της Άρτας, το γεγονός αυτό, ότι δηλαδή ο Φορέας Διαχείρισης Αμβρακικού δεν συναίνεσε στο θέμα του κυνηγίου προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και απογοήτευση. Το αίτημά μας είναι δίκαιο και σε σωστές βάσεις τοποθετημένο, δεν ζητάμε τίποτα παράλογο και εξωπραγματικό, ένα κομμάτι του τόπου μας να μπορούν να εξασκούν οι κυνηγοί ένα από τα παραδοσιακά και ιδιαίτερα αγαπητά κυνήγια, αυτό των υδροβίων.

Μετά τη λήψη του εγγράφου το Υπουργείο Περιβάλλοντος έστειλε έγγραφο στις Διευθύνσεις Δασών Άρτας, Πρέβεζας και Αιτωλ/νίας και ζήτησε τις απόψεις τους σχετικά με το θέμα και από όσα γνωρίζουμε τόσο η Δ/νση Δασών Άρτας, όσο και η Δ/νση Δασών Πρέβεζας εισηγήθηκαν θετικά και επιβεβλημένη την ανάγκη να επιτραπεί το κυνήγι στις επτά περιοχές, όπως αυτές προβλέπονται και στη σχετική μελέτη που συντάχτηκε από το βιολόγο κ. Περγαντή για λογαριασμό της ΕΤΑΝΑΜ.

Τώρα βεβαίως είμαστε εν αναμονή της απόφασης και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα υπάρξει δίκαιη λύση, οι Κυνηγετικές Οργανώσεις της περιοχής μας δίνουμε ένα μεγάλο αγώνα την τελευταία τριετία και επισημαίνουμε και συνάμα ευχαριστούμε τους εκπροσώπους των εκλεγμένων οργάνων ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού για την υπογραφή συμπαράστασης στο αίτημα των κυνηγών.

Αναλυτικά ευχαριστούμε θερμά τον Αιρετό Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Βασίλειο Ψαθά, τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου, το Δήμαρχο Αρταίων κ. Ιωάννη Παπαλέξη, το Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Χρήστο Μπαΐλη, το Δήμαρχο Νικολάου Σκουφά κ. Ευστάθιο Γιαννούλη, το Δήμαρχο Ζηρού κ. Δημήτριο Γιολδάση καθώς και τον Πρόεδρο Επιμελητηρίου Άρτας κ. Ηλία Κοίλια για τη συμπαράστασή τους στο πλευρό των κυνηγών της περιοχής, πράγμα που σημαίνει όλη η τοπική κοινωνία είναι μαζί μας.

ΠΗΓΗ:
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ Κ.Σ. ΑΡΤΑΣ .ΜΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟΥ 2011.


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...