Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Συνάντηση Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Δριβελέγκα με Φιλοζωικές Οργανώσεις


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Δριβελέγκας συναντήθηκε σήμερα με φιλοζωικές οργανώσεις και ειδικότερα με την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία, την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και την Ζωοφιλική Ομοσπονδία Αττικής – Σαρωνικού.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν το σχέδιο νόμου «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό».

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Υφυπουργός Γιάννης Δριβελέγκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι δεδομένη η ευαισθησία και το ενδιαφέρον του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για όλα τα θέματα που σχετίζονται με την προστασία των ζώων συντροφιάς.

Το YΠΑΑ&Τ με το νέο σχέδιο νόμου για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην αποτελεσματική προστασία των ζώων συντροφιάς μέσα από ένα οργανωμένο σύστημα σήμανσης και καταγραφής των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς, καθώς και στην προστασία κάθε κατηγορίας ζώων από την κακοποίηση και βάναυση μεταχείρισή τους, τη χρησιμοποίηση και την εκμετάλλευσή τους σε δημόσια κερδοσκοπικά θεάματα κλπ.

Είχαμε μια ουσιαστική κουβέντα με τις φιλοζωικές οργανώσεις και καταγράφηκαν όλες οι απόψεις. Οι φορείς δεσμεύτηκαν έως την Παρασκευή να καταθέσουν γραπτώς τις προτάσεις που ανέπτυξαν».

Ο Υφυπουργός Γιάννης Δριβελέγκας δεσμεύτηκε ότι μετά την κατάθεση των προτάσεων και πριν την παρουσίαση του νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, θα πραγματοποιηθεί εκ νέου συνάντηση με τους εκπροσώπους των φιλοζωικών οργανώσεων.

Τόνισε δε, ότι μέσα από το συνεχή και εποικοδομητικό διάλογο που θα συνεχιστεί με τους φορείς και στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, η ηγεσία του ΥΠΑΑ&Τ θα καταλήξει σε ένα άρτιο και ολοκληρωμένο νομοθετικό πλαίσιο.

ΠΗΓΗ: ΥΠΑΑ&Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...