Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Εως 20 χρόνια φυλάκιση για παράνομη κατοχή πολεμικού και βαρέως οπλισμού


Σε κακούργημα (κάθειρξη έως είκοσι χρόνια) μετατρέπεται η παράνομη κατοχή πολυβόλων όπλων, βαρέως οπλισμού, πολεμικών τυφεκίων, υποπολυβόλων, χειροβομβίδων και όλμων, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής στο νομοσχέδιο που εναρμονίζει την ελληνική νομοθεσία με σχετική ευρωπαϊκή οδηγία αναφορικά με τον έλεγχο της απόκτησης και της κατοχής όπλων.
Παράλληλα, με άλλη προσθήκη αίρεται το αξιόποινο της παράνομης κατοχής κυνηγετικού όπλου, αρκεί ο κάτοχος να εμφανισθεί αυτοβούλως στις αρχές -δηλαδή πριν τυχόν ελεγχθεί- και να το δηλώσει καταβάλλοντας το 20πλάσιο του παραβόλου.
Στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Παπουτσής έκανε λόγο για νομοθέτημα που επιδιώκει πληρέστερο έλεγχο όπλων και πυρομαχικών από την πηγή ως την κατανάλωση, ενώ γνωστοποίησε ότι δεν θα γίνει δεκτό το αίτημα που έχει υποβληθεί από εμπόρους για πώληση διόπτρων στα κυνηγετικά όπλα.
Το νομοσχέδιο υπερψηφίσθηκε επί της αρχής του από ΠΑΣΟΚ ΝΔ και ΛΑΟΣ, ενώ το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...