Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Η μεγαλύτερη δυνατή ποινή για τον κυνοκτόνο


Σε ποινή φυλάκισης 9 μηνών και χρηματική ποινή ύψους 2.500 ευρώ καταδικάστηκε ο τσοπάνης που κρέμασε τα δυο σκυλιά για παραδειγματισμό, όπως είπε στους θηροφύλακες που τον συνέλαβαν.   Η ποινή, η οποία είναι η μεγαλύτερη δυνατή για τέτοια υπόθεση, είναι χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα.  Η απόφαση του δικαστηρίου έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από τους πολίτες που είχαν κατακλύσει την αίθουσα.
Καταπέλτης κατά του τσοπάνη αλλά και των δήμων της Ρόδου, που δεν έχουν φροντίσει για ένα οργανωμένο κυνοκομείο, ήταν ο εισαγγελέας της έδρας.  Εις βάρος του ο εισαγγελέας άσκησε χθες ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για θανάτωση κατά συρροή ζώων συντροφιάς και τον παρέπεμψε στο Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου.
Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, ο 62χρονος φέρεται να αρνήθηκε ότι θανάτωσε τα ζώα, ενώ, σε κατ’ ιδίαν κουβέντα με τους θηροφύλακες λίγο πριν τον συλλάβουν και ενώ του είχαν κρύψει την ταυτότητα τους, τους είπε ότι τα έπνιξε για παραδειγματισμό των κυνηγών!
Ο δράστης, ο οποίος είναι τσοπάνης, έπνιξε τα δύο σκυλιά, κρεμώντας τα με σύρμα από μια ελιά, ενώ ένα τρίτο βρισκόταν νεκρό στο έδαφος και, όπως διαπιστώθηκε, είχε δηλητηριαστεί. Στη στάνη οι θηροφύλακες βρήκαν δόκανα και παγίδες για λαγούς και πέρδικες.

ΠΗΓΗ: www.e-artemis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...