Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

<<ΣΚΟΠΕΥΣΗ ΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ! Το... φωτιστικό φυσίγγι>>


Ενα χάλκινο φυσίγγι, που φωτίζει μέσα από την κάννη τον χάρτινο στόχο στο σπίτι μας, είναι ό,τι πιο χρήσιμο για την «ξηρά» προπόνηση του κυνηγού τη νεκρή περίοδο.
Χρήσιμα προϊόντα που βοηθούν τον κυνηγό στη βελτίωση της σκοπευτικής του δεινότητας κυκλοφορούν ελεύθερα στο εμπόριο σε όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση, εκτός... της Ελλάδας! Και ενώ οι ξένοι μικροπωλητές σε πλησιάζουν στις καφετέριες πουλώντας δεκάδες γκάτζετ που εκπέμπουν φωτισμό με κόκκινη κουκκίδα, στη χώρα μας δεν μπορεί να εισαχθεί επίσημα ένα τόσο χρηστικό σκοπευτικό αξεσουάρ.
Το συγκεκριμένο φυσίγγι δεν μπορεί βέβαια να χρησιμοποιηθεί σε κυνήγι, αφού για να λειτουργήσει πρέπει να τοποθετηθεί μέσα στην κάννη του όπλου, καθιστώντας το ανενεργό! Ταυτόχρονα προσφέρει στον κυνηγό, με ελάχιστο κόστος, τη δυνατότητα να ανακαλύψει πού ακριβώς σημαδεύει η κάννη του κατά την επώμιση. Μ’ αυτόν τον τρόπο η ξηρά προπόνηση στο σπίτι θα φέρει αποτέλεσμα στη σωστή επώμιση, που θα οδηγήσει στην επιτυχημένη βολή.
Ο κυνηγός μπορεί να επαναλαμβάνει τη διαδικασία της επώμισης από την απόσταση των 15 μέτρων περίπου, μέχρι να προσαρμόσει τη σκοπευτική του γραμμή στο κέντρο του στόχου με τη βοήθεια της κόκκινης κουκκίδας.
Χωρίς το άγχος και την πίεση του σκοπευτηρίου ή τα σχόλια των θεατών, ο κυνηγός γνωρίζει το όπλο του και διορθώνει χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες και περισπούδαστες τεχνικές τα λάθη του στη σκόπευση. Το συγκεκριμένο φυσίγγι λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιούμε τα φυσίγγια αδρανείας, αφού ο επικρουστήρας είναι αυτός που ενεργοποιεί το κόκκινο φως που εκπέμπει μέσα στην κάννη το φυσίγγι.
Για τη λειτουργία του, απαιτούνται δύο μικρές μπαταρίες όπως αυτές των ρολογιών, με διάρκεια ζωής μιας ώρας. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν φακό σε σχήμα φυσιγγίου που εκπέμπει μια κόκκινη κουκκίδα από το κέντρο του.
Το σκοπευτικό αυτό βοήθημα είναι ανεκτίμητης αξίας για κάθε ιδιοκτήτη όπλου, δεδομένου ότι είναι πρόσφορο στη χρήση του και δεν καταλαμβάνει περισσότερο χώρο από ένα φυσίγγι. Στοιχίζει, στη Γερμανία για παράδειγμα, 20-25 ευρώ και διατίθεται σε διαμέτρημα 12 και 20.
Με το συγκεκριμένο βοήθημα, ο κυνηγός προσαρμόζει την επώμισή του σε όλα τα όπλα που διαθέτει στον οπλοβαστό του χωρίς έξοδα και χωρίς κόπο. Μάλιστα, η χρήση του από τους πωλητές όπλων θα ήταν καταλυτική στην επιλογή του όπλου που ταιριάζει στον κάθε υποψήφιο αγοραστή.
Το «σκοπευτικό κάννης», όπως είναι η ονομασία του, κυκλοφορεί ευρέως σ’ όλο τον κόσμο και μια βόλτα στα κυνηγετικά sites είναι αρκετή για να κατανοήσει και η ελληνική πολιτεία πόσο διαδεδομένο είναι, αλλά και πόσο άσχετη είναι η χρήση του μ’ αυτά που ονομάζουμε σκοπευτικά τύπου λέιζερ...

κείμενο: Αντώνης Μπληζιώτης
ΠΗΓΗ: www.diananews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...