Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

<<ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ>>


Του Μαρκόπουλου Κων/νου επικεφαλή του ευρωψηφοδελτίου του
ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ (Φύση-Κυνήγι-Ψάρεμα-Παράδοση)
Προς : Κυνηγετικό Έντυπο και Ηλεκτρονικό Τύπο
Το Κ.Ε.Κ. αύξησε τη δύναμή του κατά 25%. Περνώντας μέσα από τις Συμπληγάδες του δικομματισμού και της πολιτικής πόλωσης στάθηκε όρθιο και κατέγραψε ξεκάθαρη εκλογική νίκη. Το ποσοστό του 1,3% θεωρώ ότι είναι ένα εκλογικό ποσοστό συνειδητής επιλογής των ψηφοφόρων του και όχι ψήφος διαμαρτυρίας προς τα κόμματα εξουσίας.
Δώσαμε έναν αγώνα με άνισους όρους χωρίς την υποστήριξη των Μ.Μ.Ε. με ανύπαρκτο χρόνο στα τηλεοπτικά πάνελ, χωρίς διαφημίσεις, χωρίς οικονομικούς σπόνσορες. Με αίμα παλέψαμε να συγκεντρώσουμε το ποσό των 45.000-50.000€ που απαιτήθηκαν γι’ αυτόν τον αγώνα. Όταν άλλοι ξόδεψαν εκατομμύρια. Έναν αγώνα με ήθος και αξιοπρέπεια που εν τέλει διατήρησε και αύξησε το δυναμικό του κυνηγίου ως πολιτική οντότητα. Ως άτομο, ως κυνηγός, ως συνδικαλιστής θεωρώ ότι προσωπικά έκανα ότι ήταν δυνατόν για να έχει αυτή η προσπάθεια το καλύτερο αποτέλεσμα. Αισθάνομαι ότι έκανα το καθήκον μου απέναντι στο κυνήγι και τους Έλληνες κυνηγούς και έχω τη συνείδησή μου ήσυχη και καθαρότατη δηλώνοντας συνειδητά ΠΑΡΩΝ.
Το ίδιο έκαναν και οι υπόλοιποι 21 συνυποψήφιοι που τίμησαν το ψηφοδέλτιο του Κ.Ε.Κ. και που έδωσαν τη μάχη τους. Είναι εμφανές βεβαίως ότι το μεγαλύτερο κομμάτι των κυνηγών δεν έκαναν αυτό που θα έπρεπε και όφειλαν να κάνουν για να στηρίξουν το κυνήγι, να στηρίξουν το μεράκι τους, το δικό τους τρόπο ζωής, τον εαυτό τους τέλος-τέλος. Είτε με την αδιαφορία τους, είτε με την αποχή τους, είτε γιατί ο κομματισμός έπνιξε τελικά την υποτιθέμενη ελεύθερη ψυχή τους, στέρησαν μια μεγαλύτερη νίκη από το κυνήγι. Βεβαίως στην πιο πάνω κατηγορία δυστυχώς συμπεριλαμβάνονται και αρκετοί Συνδικαλιστές του χώρου που όχι μόνο δεν στήριξαν, αλλά σαμποτάρισαν την προσπάθεια λειτουργώντας σαν Δούρειοι Ίπποι. Δεν βρήκαν τη δύναμη να πετάξουν τις κομματικές τους παρωπίδες, σε αυτή τουλάχιστον τη φάση που δεν εκλέγαμε κυβέρνηση, αλλά που κάναμε έναν παράλληλο αγώνα για το κυνήγι και για τα δικαιώματα του Έλληνα κυνηγού, για να έχουμε φυσικά ένα καλύτερο διαπραγματευτικό ατού.
Παρέμειναν κολλημένοι και λειτούργησαν ως δεκανίκια στα κομματικά και πολιτικά συμφέροντα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στερώντας έτσι τη δυνατότητα από το κυνηγετικό κίνημα να διεκδικεί με ίσους τουλάχιστον όρους τα δικαιώματα μας απέναντι σ’ αυτούς που πασιφανέστατα μας αντιμάχονται. Ειλικρινά λυπάμαι γιατί φαίνεται ότι δεν κατάλαβαν ότι τόσα χρόνια τα κόμματα εξουσίας μόνο παίρνουν από μας, ότι μας αγνόησαν, ότι δεν είχαν ποτέ ξεκάθαρη θέση για το κυνήγι, ότι δεν έλυσαν ούτε ένα πρόβλημά μας. Δεν φαίνεται να κατάλαβαν ότι τους χρησιμοποιούν.
Ότι το 23% της ελληνικής υπαίθρου είναι υπό ομηρία, ότι το κυνήγι των υδροβίων σχεδόν καταργήθηκε, ότι σε λίγο η Ελλάδα στο σύνολό της θα γίνει Εθνικό Πάρκο και ότι την αποκλειστική ευθύνη για όλα αυτά έχουν οι πολιτικές των κομμάτων που κυβερνούν. Θέλω να ευχαριστήσω τα κυνηγετικά έντυπα και του σχετικού περιεχομένου διαδικτυακούς τόπους που στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθειά μας. Ιδιαιτέρως δε, το Έθνος - Κυνήγι και όλη την συντακτική ομάδα για τη συνεχή προβολή και την υποστήριξη του αγώνα μας. Απέδειξε έμπρακτα ότι είναι πράγματι ένα ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ που στηρίζει το κυνήγι και ασχολείται με τα προβλήματά του.
Τέλος, θέλω από την καρδιά μου να ευχαριστήσω όλους όσους πίστεψαν και στήριξαν με την ψήφο τους το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών αυξάνοντας τη δύναμή του και το ποσοστό του.

ΠΗΓΗ: www.diananews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...