Κυριακή 24 Μαΐου 2009

<<Η Σύρος το προπύργιο του κόμματος των κυνηγών>>

Την ανάγκη για εκπροσώπηση των κυνηγών στην Ευρωβουλή τόνισε από τη Σύρο ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Κ. Μαρκόπουλος, ώστε να ακουστεί επιτέλους η φωνή του αγρότη, του κυνηγού, του ψαρά και των ανθρώπων της υπαίθρου.
Με μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό συγκέντρωση οι κυνηγοί της Σύρου επιβεβαίωσαν πως και αυτή τη φορά το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών αναμένεται να αναδειχθεί τρίτη πολιτική δύναμη στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Οπως ακριβώς συνέβη και στις προηγούμενες ευρωεκλογές, όταν το ΚΕΚ άγγιξε το εντυπωσιακό 11% στη Σύρο και το 2,8 στις Κυκλάδες. Με έντονα περιβαλλοντικά προβλήματα εξαιτίας και της αλόγιστης οικοδομικής... επεκτατικότητας που καταστρέφει μέρα με τη μέρα το κυκλαδίτικο τοπίο, η Σύρος μοιάζει να έχει παραδοθεί στη μοίρα της. «Είμαστε η τελευταία γενιά που γνώρισε τη Σύρο πριν από την πλήρη μεταμόρφωσή της σε νησί της... μεζονέτας», έλεγαν τα μέλη της διοίκησης του τοπικού Κυνηγετικού Συλλόγου που είναι ο παλαιότερος της Ελλάδας και έχει ιδρυθεί το μακρινό 1893. «Εμείς πονάμε περισσότερο από κάθε άλλον που χάνεται το φυσικό μας περιβάλλον. Εδώ είναι το νησί μας, εδώ είναι ο τόπος μας, για αυτόν παλεύουμε και για αυτόν αντιστεκόμαστε σε αυτό που πρεσβεύουν τα παραδοσιακά κόμματα, τα οποία ποτέ δεν έκαναν κάτι για να σώσουν το φυσικό περιβάλλον του νησιού μας».
Στη χθεσινή συγκέντρωση ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου κ. Κώστας Μαρκόπουλος τόνισε την ανάγκη για εκπροσώπηση των κυνηγών στην Ευρωβουλή, «ώστε να ακουστεί επιτέλους η φωνή του αγρότη, του κυνηγού, του ψαρά και των ανθρώπων της υπαίθρου». Ο πρόεδρος του Κόμματος των Κυνηγών, κ. Γιώργος Τσαγγανέλιας, απευθυνόμενος στους 1.000 και πλέον κυνηγούς του νησιού, δήλωσε: «Αναγκαστήκαμε να πολιτευτούμε! Βαρεθήκαμε να περιμένουμε, βαρεθήκαμε να ελπίζουμε, βαρεθήκαμε να ακούμε υποσχέσεις. Γι’ αυτό και θα ψηφίσουμε τον εαυτό μας!».
ΠΗΓΗ: diananews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...