Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

Χήνα γεμιστή με ξινό λάχανο

ΥΛΙΚΑ

* 1 χήνα
* 3-4 κιλά αλάτι.
* ματζουράνα
* 1,5 κιλό λάχανο
* 1 μεγάλο κρεμμύδι
* 2 μήλα
* 2 πατάτες
* αλάτι, πιπέρι
* κύμινο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Προετοιμάζουμε τη χήνα γιά ψήσιμο, τη πλένουμε καλά και την αφήνουμε να στραγγίξει.
Αφαιρούμε το λίπος, αλατίζουμε το εσωτερικό και ρίχνουμε τη ματζουράνα γύρω - γύρω.
Τοποθετούμε το λάχανο σε νερό γιά 15 λεπτά. Λιώνουμε το λίπος της χήνας, το σουρώνουμε και το χύνουμε σε μιά κατσαρόλα.
Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Στραγγίζουμε το λάχανο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα αφήνουμε να ψηθούν 15 λεπτά.
Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μήλα καλά τριμμένα. Το ίδιο κάνουμε και με τις ωμές πατάτες τις οποίες πρώτα αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και κύμινο.

ΨΗΣΙΜΟ

Γεμίζουμε τη χήνα με το μείγμα αυτό.Της ράβουμε τα ανοίγματα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200-240 Co και τοποθετούμε την γεμιστή χήνα πάνω στη σχάρα με το ταψί και την αφήνουμε να ψηθεί 1 ώραραντίζοντας συχνά με το ζωμό. Μετά τη μία ώρα τη γυρίζουμε και την αφήνουμε να ψηθεί άλλες δύο ώρες στους 200 Co


ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Αφαιρούμε τις κλωστές, τοποθετούμε τη γέμιση σε ζεστή πιατέλα και τεμαχίζουμε τη χήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...