Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΚΑΙ ΔΥΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΡΕΚΟΡ


Διακρίσεις στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
Eνα χρυσό μετάλλιο στο Σκητ εφήβων και δύο πανελλήνια ρεκόρ στο ατομικό και το ομαδικό του ιδίου αγωνίσματος ήταν ο απολογισμός της Εθνικής μας ομάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πήλινου Στόχου στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο της Λευκωσίας.
Ο νεαρός Νίκος Ανδριανόπουλος ξεπέρασε τον εαυτό του, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση σημάδεψε με ελληνικό χρώμα τους Αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Κατέκτησε την πρώτη θέση στο Σκητ Εφήβων πετυχαίνοντας 123/125 (25+23+25+25+25), επίδοση που καταρρίπτει το πανελλήνιο ρεκόρ του αγωνίσματος των εφήβων και είναι ισάξια με εκείνο των ανδρών. Το ρεκόρ κατείχε με 120/125 από τις 11/9/2005 ο συναθλητής του Ευθύμης Μίτας.
Ο Νίκος Ανδριανόπουλος ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της πρώτης ημέρας πετυχαίνοντας άψογες επιδόσεις (25/25) σε δύο σειρές (1 & 3) ενώ έχασε δύο δίσκους (23/25) στη δεύτερη. Ολοκλήρωσε τον αγώνα του με 123/125 και νέο Πανελλήνιο ρεκόρ, ισοβαθμώντας στην πρώτη θέση με τον Σουηδό Stefan Nilsson και τον Alexanter Zemlin από τη Ρωσία.

Στον τελικό
Χωρίς άγχος παρόλο τον έντονο συναγωνισμό, ο Ανδριανόπουλος είχε άλλη μια άψογη επίδοση (25/25) στον τελικό. Ομως ούτε αυτή ήταν αρκετή για το χρυσό μετάλλιο. Ο Ρώσος Zemlin τον ακολουθούσε κατά πόδας ολοκληρώνοντας και αυτός με 148 βαθμούς. Χρειάστηκε η δοκιμασία του μπαράζ για να κριθεί ο νικητής. Σ’ αυτήν φάνηκε η τεράστια ψυχραιμία του Νίκου Ανδριανόπουλου. Βολή με τη βολή, πότε ο ένας αθλητής και πότε ο άλλος, γνωρίζοντας ότι όποιος αστοχήσει χάνει και το μετάλλιο. Ο Ελληνας ήταν τελικά αυτός που επικράτησε (8-6) αφήνοντας τον Ρώσο Zemlin στη δεύτερη θέση. Τρίτος είχε ήδη από τον τελικό καταταγεί ο Stefan Nilsson (SWE) με 146.

Πανελλήνιο Ρεκόρ
Η μεγάλη επιτυχία του Νίκου Ανδριανόπουλου, οδήγησε την Εθνική μας ομάδα στην κατάρριψη του Πανελληνίου Ρεκόρ και στο ομαδικό του αγωνίσματος. Συνολικά με τις επιδόσεις που πέτυχαν ο Ιωάννης Σγουρός (114) και ο Νικόλαος Μουστάκας (114) συγκέντρωσαν 351/375.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνική ομάδα κατέκτησε την τέταρτη θέση, χάνοντας το χάλκινο μετάλλιο για δύο μόλις δίσκους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...