Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Νεκρό ζαρκάδι σε τροχαίο στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Σερρών

Νεκρό βρέθηκε το πρωί της 19ης Μαΐου 2016 ένα ζαρκάδι μετά από τροχαίο ατύχημα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Σερρών και συγκεκριμένα στο 41ο χλμ. του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού. Το κτυπημένο ζαρκάδι εντόπισε διερχόμενος κυνηγός – επαγγελματίας οδηγός. Άμεσα ειδοποιήθηκε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης και έσπευσε στην περιοχή Δασολόγος, επιστημονικός της συνεργάτης. Το ζαρκάδι ήταν αρσενικό, ήταν κτυπημένο στο μπροστινό μέρος και είχε αίματα και στο στόμα. Επί τόπου ήρθε το ειδικό Τμήμα της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ Α.Ε. με δύο υπαλλήλους για την περισυλλογή του ζώου. Η ΚΟΜΑΘ ενημέρωσε το αρμόδιο Δασαρχείο Σερρών για το περιστατικό και κατόπιν επιλήφθηκε του περιστατικού η υπηρεσία της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ.

Ο κάθετος άξονας Κάθετος 'Άξονας Θεσσαλονίκη-Σέρρες-Προμαχώνας δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και στο σημείο του ατυχήματος δεν υπάρχει περίφραξη της οδού, ενώ η γύρω περιοχή καλύπτεται με δασική βλάστηση.

Για το θέμα της περισυλλογής νεκρών ή άρρωστων ειδών της άγριας πανίδας και τη δημιουργία ειδικού πρωτοκόλλου ενεργειών η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίάς – Θράκης έχει επανειλημμένα αποστείλει επιστολές προς το αρμόδιο Υπουργείο, αλλά χωρίς απάντηση δυστυχώς.

ΠΗΓΗ: hunters.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...