Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Στις 15 Ιανουαρίου θα συζητηθεί η απαγόρευση του κυνηγίου σε όλη τη χώρα

Η πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας Αγγελική Θεοφιλοπούλου προσδιόρισε για την 15ή Ιανουαρίου 2014 τη συζήτηση της προσφυγής της Ζωοφιλικής - Οικολογικής Ένωσης Ελλάδος, με την οποία ζητεί να ακυρωθεί η από 19.7.2013 απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, με την οποία ρυθμίζεται το ζήτημα της θήρας κατά την κυνηγετική περίοδο 2013-2014.

Εισηγήτρια της υπόθεσης ορίστηκε η σύμβουλος Επικρατείας Μαργαρίτα Γκορτζολίδου και βοηθός της ο Χρήστος Νέγρης.


Υπενθυμίζεται ότι στις 2 Δεκεμβρίου 2014 η κ. Θεοφιλοπούλου, με προσωρινή διαταγή της, απαγόρευσε προσωρινά πανελλαδικά το κυνήγι για όλα τα είδη των θηραμάτων. Η προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αιτήσεως αναστολής που έχει καταθέσει η εν λόγω Ένωση στο ΣτΕ. Αν δεν εκδοθεί απόφαση επί της αίτησης αναστολής, τότε η προσωρινή διαταγή της προέδρου του Ε΄ Τμήματος του ΣτΕ ισχύει μέχρι να δημοσιευθεί η απόφαση επί της κυρίας προσφυγής που έχει καταθέσει η Ένωση και θα συζητηθεί στις 15 Ιανουαρίου 2014.


Η Ζωοφιλική-Οικολογική Ένωση Ελλάδος υποστηρίζει ότι η εν λόγω υπουργική απόφαση για το κυνήγι είναι αντισυνταγματική, αντίθετη σε διεθνείς συμβάσεις, καθώς και με την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία.

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...