Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Καταστροφές από μινκ και αρκούδες στην Καστοριά

 19 Μαρτίου 2012

Δραπετεύουν από μονάδες εκτροφής της περιοχή  

Εφιάλτης για τους κατοίκους στο δημοτικό διαμέρισμα Αυγή του δήμου Καστοριάς έχουν γίνει εκατοντάδες μινκ, που δραπετεύουν από τις δυο μονάδες εκτροφής της περιοχής και επιτίθενται πεινασμένα στα οικόσιτα ζώα τους! Τα σαρκοβόρα κατασπαράσσουν καθημερινά δεκάδες κότες, αλλά και μικρά κατσίκια ή ακόμη γατάκια και νεογέννητα σκυλάκια!

Οι αγανακτισμένοι κάτοικοι κατηγορούν τους ιδιοκτήτες των μονάδων που εκτρέφουν τα γουνοφόρα ζώα, εκείνοι όμως αρνούνται ότι προέρχονται από τις δικές τους φάρμες! Έτσι, ζήτησαν την παρέμβαση του δημάρχου Καστοριάς, ενώ κατέφυγαν και στην Αστυνομία που τους συνέστησε να συντάξουν μια ονομαστική κατάσταση με τις απώλειες των ζώων τους και να υποβάλλουν ομαδική μήνυση.


*** Αντιμέτωποι με καταστροφές βρέθηκαν οι κάτοικοι του χωριού Πρόδρομος Τρικάλων, στους πρόποδες του όρους Κόζιακα. Η αρκούδα που ξύπνησε πεινασμένη από τη χειμερία νάρκη της, έπεσε με τα… μούτρα στις κυψέλες των μελισσοκόμων της περιοχής και τις κατέστρεψε για να χορτάσει με το μέλι τους! Η εμφάνιση του μεγαλόσωμου σαρκοβόρου έχει αναστατώσει και τους κτηνοτρόφους, που φοβούνται ότι θα κάνει επιδρομή στα μαντριά τους.


ΠΗΓΗ:
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...