Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Πραγματοποιήθηκε τριήμερο σεμινάριο για τους θηροφύλακες της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε τριήμερος κύκλος σεμιναρίων για τους ομοσπονδιακούς θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης.

Τα σεμινάρια αυτά εντάσσονται στις συνεχείς προσπάθειες για επιμόρφωση των θηροφυλάκων και για την ενημέρωσή τους πάνω σε θέματα που σχετίζονται με τη δασική νομοθεσία και με την προστασία της άγριας πανίδας.

Κατά τον τελευταίο κύκλο σεμιναρίων για το 2011 έγιναν διαλέξεις και παρουσιάσεις πάνω στα εξής ζητήματα:

- Παροχή πρώτων βοηθειών και αντιμετώπιση περιπτώσεων πυρκαγιάς (ομιλητής Ν. Σάκκος, τεχνικός ασφαλείας)

- Μηχανολογία και ορθή χρήση οχήματος (ομιλητής Θ. Καραμπατζάκης, Μηχανολόγος- Μηχανικός)

- Δασική νομοθεσία και σχετικές με τη θήρα παραβάσεις (ομιλητής Σ. Μαϊλιάνη, Νομικός)

- Αποτελεσματική λειτουργία της θηροφυλακής (ομιλητής, Κ. Παπασπυρόπουλος Δασολόγος)

Στο σεμινάριο συμμετείχαν 61 ομοσπονδιακοί θηροφύλακες, καθώς και ορισμένοι θηροφύλακες από τους κατά τόπους Κυνηγετικούς Συλλόγους (Κ.Σ. Αριδαίας, Αμπελοκήπων, Θεσσαλονίκης)

Δόθηκε η ευκαιρία, πέραν της επιμόρφωσης, για ουσιαστική συζήτηση πάνω στη λειτουργία της θηροφυλακής και στην αύξηση της επιχειρησιακής ικανότητας.

Εκ μέρους του Δ.Σ. συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΚΟΜΑΘ κ. Ι. Πολυχρόνης και ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΜΑΘ κ. Ν. Καλογεράκος ως υπεύθυνος Θηροφυλακής, καθώς επίσης ο Αντιπρόεδρος κ. Α. Γιαπουτζής και το μέλος του Δ.Σ. κ. Δ. Ευμοιρίδης, ενώ παρευρέθησαν το επιστημονικό και γραμματειακό προσωπικό της Ομοσπονδίας.

Επίσης συζητήθηκε η αποδοτικότητα της θηροφυλακής της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ, καθώς παρουσιάστηκε το έργο της κατά τον μήνα Νοέμβριο, διάστημα στο οποίο οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες πραγματοποίησαν 47 μηνύσεις.

ΠΗΓΗ: ΚΟΜΑΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...