Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΛΛΗΨΗ ΛΑΘΡΟΘΗΡΑ Σκότωσαν 4 κρι κρι στο φαράγγι της Σαμαριάς


Ένας λαθροθήρας συνελήφθη χθες το απόγευμα στο φαράγγι της Σαμαρίας, διότι κυνηγούσε, μαζί με άλλα άτομα, κρητικούς αίγαγρους. Οι λαθροκυνηγοί είχαν σκοτώσει ήδη 4 από τα άγρια ζώα.

Η ομάδα των λαθροκυνηγών εντοπίστηκε στην τοποθεσία ''Καλυβάκι'' στην καρδιά του φαραγγιού . Οι αστυνομικοί και οι δασικοί υπάλληλοι έκλεισαν τους διόδους διαφυγής τους, αλλά οι τέσσερις πέτυχαν, τελικά, να διαφύγουν.

Ωστόσο, το θέαμα που αντίκρισαν οι υπάλληλοι του δασαρχείου και οι αστυνομικοί ήταν αποκρουστικό καθώς τα τέσσερα ζώα που είχαν θανατοθεί με πυροβόλο όπλο είχαν γδαρθεί.

Τα 3 ήταν αρσενικά και το ένα θηλυκό και οι λαθροθήρες θα τα πουλούσαν στην αγορά της Κρήτης, αντί 70 ευρώ το κιλό. Οι δράστες γνώριζαν μάλιστα πως αυτή την περίοδο, λόγω αναπαραγωγής οι κρητικοί αίγαγροι έχουν μειωμένα αντανακλαστικά.

Ο κρητικός αίγαγρος αποτελεί προστατευόμενο είδος, καθώς βρίσκεται υπό εξαφάνιση. Το κυνήγι του απαγορεύεται, όπως απαγορευμένη για κυνήγι είναι και η περιοχή του φαραγγιού.


Οι Αρχές βρήκαν και κατάσχεσαν βολίδες από τα όπλα των λαθροκυνηγών και το όπλο του συλληφθέντα. Η ταυτότητα πάντως των ατόμων που διέφυγαν της σύλληψης, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, είναι γνωστή

ΠΗΓΗ:
diananews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...