Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Σκοπευτήριο στον Πύργο.


Το νέο σκοπευτήριο πήλινου στόχου κατασκευάστηκε στον Πύργο Ηλείας στην τοποθεσία "Ψηλό Κλαρί" από τον παλαιό πρωταθλητή του τραπ, Ηλείο σκοπευτή Αγγελο Καλυκά. Διαθέτει ένα σταντ σκητ - σπορτινγκ αλλά πιστεύεται ότι σύντομα θα γίνουν νέα έργα επέκτασης. Η δημιουργία ενός σκοπευτηρίου σε μικρή σχετικά απόσταση από την Αθήνα πιστεύεται ότι θα βοηθήσει σημαντικά τον πήλινο στόχο, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται με ελάχιστους αγωνιστικούς χώρους στη Νότια Ελλάδα.
Το έργο απέκτησε σάρκα και οστά χάρη στον πρόεδρο του ΑΣΟΖ Αγγελο Καλυκά, που το χαρακτήρισε "όνειρο ζωής". Η σχετική άδεια λειτουργίας από την εκ του Νόμου Επιτροπή βρίσκεται ήδη σε ισχύ.
Το Σκοπευτήριο είναι κατασκευασμένο στην κορυφή ενός λόφου με εξαιρετική θέα στη θάλασσα του Κατάκωλου . Είναι προσανατολισμένο 5ο Βορειοδυτικά και είναι περικυκλωμένο από ελιές και πορτοκαλιές. Αυτό σημαίνει πολύ καλό "φόντο" και αγώνες χωρίς προβλήματα (με τον ήλιο) καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Διαθέτει ένα σταντ σκητ - σπορτινγκ, ενώ ήδη έχουν κατασκευαστεί και οι καταπακτές για το τραπ. Οι μηχανές του Σκοπευτηρίου είναι ολοκαίνουργιες, εισαγωγής από τη Βρετανία, της εταιρίας BOWMAN. Σύμφωνα με την εταιρία μπορούν μα μείνουν στο εκτεθειμένες στο ύπαιθρο, χωρίς καμία κάλυψη (σκέπασμα) σε Βρετανικές καιρικές συνθήκες. Όλες οι ρυθμίσεις γίνονται με το χέρι (χωρίς ειδικά εργαλεία). Όπως μας είπε ο κ Καλυκάς επελέγησαν μηχανές που να μπορούν να λειτουργήσουν με μπαταρίες 12V και με radio - control ώστε να είναι αυτόνομες και να μπορούν να αλλάξουν βάση. Αυτό είναι πολύ σημαντικό ώστε να μπορούν να υπάρχουν διαφορετικά "σενάρια" για τους αγώνες σπορτινγκ. Τα ανταλλακτικά δεν πρόκειται να λείψουν καθώς ο κ Καλυκάς έχει αναλάβει την αντιπροσωπεία της εταιρίας BOWMAN στην Ελλάδα. Πολύ σύντομα προβλέπεται ότι θα λειτουργήσει και το Κυλικείο της εγκατάστασης, που βρίσκεται τώρα υπό κατασκευή.
Στόχος του κ Καλυκά είναι πολύ σύντομα, πριν το τέλος του 2011 το Σκοπευτήριο του Πύργου να διαθέτει δυο πλήρη σταντ (σκητ - τραπ - σπορτινγκ).
Το Σκοπευτήριο βρίσκεται δυο χλμ έξω από την πόλη του Πύργου. Πρόσβαση από Εθνική Οδό Αθηνών - Τριπόλεως, η Αθηνών - Πατρών. Τηλ επικοινωνίας 6944/382221.

ΠΗΓΗ: skopeftis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...