Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Κ.Σ. ΑΡΤΑΣ

Στις 18 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση
Προβληματισμός και ανησυχία για το μέλλον του κυνηγίου
Χρήσιμη και ουσιαστική συζήτηση για τα τοπικά κυνηγετικά δρώμενα

Την Κυριακή 18 Απριλίου 2010 πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου, η δεύτερη εξ’ αναβολής, αφού η πρώτη στις 11 Απριλίου δεν είχε την απαιτούμενη απαρτία, όπως προβλέπεται από το καταστατικό.
Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης έγιναν σε πολύ καλό κλίμα ενώ εκτός από τα θέματα ημερήσιας διάταξης έντονος ήταν ο προβληματισμός των παρευρισκομένων τόσο για τα τοπικά κυνηγετικά θέματα, όσο φυσικά για το μέλλον του παραδοσιακού κυνηγίου στην Ελλάδα.
Στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος της Ε΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου κ. Π. Σκαμαντζούρας, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, αναφέρθηκε στα προβλήματα του κυνηγίου σήμερα, αλλά και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και τις απορίες των παρευρισκομένων μελών.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι τοποθετήσεις, οι προβληματισμοί και τα ερωτήματα των κυνηγών αφορούσαν ιδιαίτερα και τα κυνηγετικά θέματα της περιοχής, και ένα από αυτά ήταν η ολοκληρωτική απαγόρευση του κυνηγίου στον Αμβρακικό.
Σχετικά με το θέμα αυτό ενημέρωση έκανε ο Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου και μέλος της Ε΄ ΚΟΗ Γιώργος Ζήκος, οποίος αναφέρθηκε στις συνεχόμενες προσπάθειες που γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση και την προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας, που ετοιμάζει να καταθέσει η Ε΄ ΚΟΗ σε συνεργασία με την ΚΣΕ.
Δεν υπάρχει άλλη λύση και είναι ο μόνος δρόμος για να αποκατασταθεί η αδικία που έγινε εις βάρος μεγάλου μέρους πολιτών με το διωγμό τους από όλη την έκταση του υγροβιοτόπου, πράγμα με το οποίο συμφώνησαν τον περασμένο Αύγουστο όλοι οι τοπικοί φορείς και αρμόδιες υπηρεσίες, ότι δηλαδή οι κυνηγοί της Άρτας και ιδιαιτέρως του κάμπου έχουν αδικηθεί και αποκλειστεί από αυτό που από πάντοτε και δικαιωματικά τους ανήκε.
Ενώ όσον αφορά το ενδημικό θήραμα τη συζήτηση μπορούμε να πούμε ότι στη Γενική Συνέλευση μονοπώλησε το κυνήγι του αγριογούρουνου, εφόσον οι παρευρισκόμενοι ήταν περισσότεροι σε σύγκριση με άλλες κατηγορίες κυνηγών, αλλά και διατυπώθηκαν και αρκετές απόψεις και προτάσεις, όσον αφορά την προστασία του και το σωστό κυνήγι.
Για το λόγο όμως ότι η συμμετοχή των κυνηγών δεν ήταν η αναμενόμενη, ούτως ώστε, να ακουστούν από την πλειοψηφία των κυνηγών του ενδημικού θηράματος (λαγού, αγριογούρουνου, πέρδικας) οι απόψεις τους, γι’ αυτό έως ότου υποβληθούν οι προτάσεις από το Δ.Σ θα γίνει προσπάθεια να έρθουν με κάθε τρόπο σε επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερους συναδέλφους.
Ευχάριστη έκπληξη η επίσκεψη και ο χαιρετισμός του Νομάρχη Άρτας κ. Γιώργου Παπαβασιλείου στα μέλη της Γενικής Συνέλευσης, ο κ. Παπαβασιλείου είναι πάντα κοντά στους κυνηγούς και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και το έχει αποδείξει έμπρακτα όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

ΠΗΓΗ: www.ksartas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...