Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΟΜΒΑ! Κυνήγι S T O P!

Mε απόφαση του, που εξεδόθη πριν από λίγο (ημέρα Παρασκευή!!!_ το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε την Υπουργική Απόφαση για την Ρυθμιστική του Κυνηγίου μετά από την προσφυγή της Ζωοφιλικής Οικολογικής Ένωσης Ελλάδος του κ. Αγγελέτου.
Αυτή η απόφαση πάγωσε τις 250.000 Έλληνες κυνηγούς και μαζί την κυνηγετική αγορά που σε μια κρίσιμη οικονομική συγκυρία δέχεται ένα ακόμα μεγάλο κτύπημα.
Η αναστολή θα ισχύει από την στιγμή που θα κοινοποιηθεί στο αρμόδιο Υπουργείο κάτι που αναμένεται να συμβεί, εκτός απρόοπτου, στις αρχές της επόμενης εβδομάδος.
Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος δεν έχει ακόμα εκδώσει κάποια ανακοίνωση στην οποία αναμένεται ότι θα προβεί και σε οδηγίες προς τις 250.000 μέλη της.
Ανακοίνωση αναμένεται να εκδώσει και η ΠΕΒΕΚΕ που εκπροσωπεί τους επαγγελματίες των ειδών κυνηγίου αλλά και έμμεσα τις 7.000 εργαζόμενους στον κυνηγετικό κλάδο.
To κυνήγι σε αριθμούς.
Σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία η κυνηγετική δραστηριότητα αποτελεί ανάσα για πολλούς επαγγελματίες ενώ για πολλές δυσπρόσιτες και άγονες περιοχές οι κυνηγοί αποτελούν τη βασικότερη πηγή εισοδήματος και είναι χαρακτηριστικό ότι ξενώνες και ταβέρνες ανοίγουν μόνο για αυτούς. Καταστήματα κυνηγετικών ειδών, βιοτεχνίες, κτηνίατροι, εκπαιδευτές, κυνοτρόφοι, εταιρίες σκυλοτροφών, ξενώνες, ταβέρνες, πρατήρια, συνεργεία κ.λ.π είναι μόνο μερικές κατηγορίες επαγγελματιών που θα ζημιωθούν η θα καταστραφούν ολοκληρωτικά από την αναστολή της κυνηγετικής δραστηριότητας και μάλιστα ενόψει των εορτών.
Έλληνες Κυνηγοί: 250.000
Ευρωπαίοι Κυνηγοί: 7.000.000
Κυνηγετικοί Σύλλογοι: 250
Εργαζόμενοι στον κυνηγετικό κλάδο: 7.000
Επιχειρήσεις κυνηγετικών ειδών: 2.000
Κυνηγόσκυλα: 600.000
Ετήσιος τζίρος κυνηγίου: 1.000.000.000
Έμεσα ωφελούμενοι (κτηνίατροι,φαρμακοβιομηχανίες, ξενώνες, ταβέρνες, πρατήρια κ.λ.π.): 100.000
Έσοδα δημοσίου από έκδοση αδειών και ΦΠΑ: 220.000.000

ΠΗΓΗ: www.diananews.gr

2 σχόλια:

iliasalmpanis@hotmail.com είπε...

ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΗ ΑΔΕΙΩΝ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.220.000.000.ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΜΑΣ Η ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΜΑΣ.

ΘΟΔΩΡΗΣ είπε...

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΥΡΙΕ ΗΛΙΑ. ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΟΣΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ.

Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ, ΚΟΛΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...