Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Κυνήγι με (κανονική) άδεια και όχι με... απόδειξη (πληρωμής)

Η Διεύθυνση Δασών Πιερίας για την έκδοση αδειών θήρας

Η απόδειξη πληρωμής τελών για την έκδοση της άδειας, δεν μπορεί να έχει θέσει «άδειας θήρας» και ως εκ τούτου, δεν μπορεί να γίνει «ανεκτή» από τους ελεγκτές θήρας, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Δασών, θέλοντας να... προλάβει «παρατράγουδα»

Με ανακοίνωσή της, η Διεύθυνση Δασών Πιερίας ενημερώνει ότι δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, οι αποφάσεις του ΥΠΕΝ, που αφορούν στην έκδοση αδειών Θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2018-2019.

Με τη δημοσίευση των σχετικών αποφάσεων, ολοκληρώνεται το πλαίσιο για έκδοση αδειών θήρας και συνεπώς παρέχεται η δυνατότητα άμεσης έναρξης της διαδικασίας έκδοσης των αδειών θήρας για την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο, χωρίς να απαιτείται η αναμονή έκδοσης της ρυθμιστικής απόφασης για τη θήρα, η οποία δεν επηρεάζει τη διαδικασία έκδοσης των σχετικών αδειών.

Παράλληλα υπογραμμίζει, ότι κατά τους ελέγχους που θα διενεργούνται στους κυνηγούς, με την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου, σε καμία περίπτωση δεν θα γίνεται ανεκτή η επίδειξη της απόδειξης καταβολής των προβλεπόμενων τελών για την έκδοση άδειας θήρας για την άσκηση θήρας, αντί της ίδιας της άδειας θήρας όπως προβλέπεται.

Σε περίπτωση που κατά τον έλεγχο εντοπιστεί κυνηγός χωρίς τη σχετική άδεια θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις, «καθώς υπάρχει πλέον ικανό χρονικό διάστημα, τόσο για την κατάθεση των δικαιολογητικών όσο και για την έκδοση και παραλαβή των αδειών θήρας», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση

ΠΗΓΗ: eptanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...