Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015

Σε απομόνωση και επιτήρηση τίθεται η εκμετάλλευση Υδατοκαλλιέργειες Άρτας ΑΕΒΕ

Την παρουσία της απαγορευμένης ουσίας AMOZ (5-methylmorpholino-3-amino-2-oxazolidone) – νιτροφουράνιο διαπίστωσε η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας - Τμήμα Κτηνιατρικής, στο πλαίσιο των ελέγχων του Εθνικού Προγράμματος Ελέγχου Καταλοίπων Κτηνιατρικών Φαρμάκων και άλλων ουσιών στα ζώντα ζώα και στα προϊόντα τους του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, μετά τη διενέργεια δειγματοληψίας σε πέστροφες και σε συνεργασία με το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Τριπόλεως (Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς).

Σύμφωνα, μάλιστα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, τα αποτελέσματα αυτά θεωρούνται οριστικά και αμετάκλητα, μετά και την κατ’ έφεση εξέταση αυτών.Πρόκειται για την εκμετάλλευση ιχθυοκαλλιέργειας «Υδατοκαλλιέργειες Άρτας Α.Ε.Β.Ε.» που εδρεύει στην Αγία Παρασκευή Άρτας.Υπενθυμίζεται ότι τόσο η Περιφέρεια Ηπείρου όσο και η...
Περιφερειακή Ενότητα Άρτας σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ζωικής Παραγωγής και Κτηνιατρικής του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, έχουν προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και έχουν λάβει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα, προκειμένου να διασφαλιστεί η Δημόσια Υγεία. 

Η συγκεκριμένη εκμετάλλευση τέθηκε σε απομόνωση και επιτήρηση, συνεπώς απαγορεύεται να διακινεί προϊόντα χωρίς να έχει προηγηθεί κτηνιατρικός έλεγχος και έγκριση από τις αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες.

Οι αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες απαίτησαν την άμεση ανάκληση - απόσυρση του συνόλου των επίμαχων παρτίδων προϊόντων από τη συγκεκριμένη εκμετάλλευση, καθώς και από όλους τους παραλήπτες αυτών.Η Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ζωικής Παραγωγής και Κτηνιατρικής, μετά τη διαπίστωση ότι διακινήθηκαν προϊόντα των επίμαχων παρτίδων στη Ρουμανία, ενημέρωσε τον ΕΦΕΤ, ο οποίος είναι το σημείο επαφής στην Ελλάδα για το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για τα τρόφιμα και τις ζωοτροφές (RASFF), προκειμένου να εκδοθεί η αντίστοιχη προειδοποίηση ώστε να ενημερωθούν οι αρχές της Ρουμανίας και των άλλων κρατών - μελών της ΕΕ.

ΠΗΓΗ: epirusgate.blogspot.gr

Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015

ΓΙΑΝΝΕΝΑ:Σεμινάριο «Παροχή πρώτων βοηθειών και περίθαλψη τραυματισμένων άγριων ζώων»

Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής "ΑΝΙΜΑ", διοργανώνει Σεμινάριο με θέμα «Παροχή πρώτων βοηθειών και περίθαλψη τραυματισμένων άγριων ζώων», την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015 και ώρα 10:00 π.μ. στον πολιτιστικό χώρο Δημήτρης Χατζής (Παλαιά Σφαγεία) στα Ιωάννινα.
Πρόγραμμα Σεμιναρίου
10:00 - 10:30: Παρουσίαση Εθνικού Δικτύου Παρατήρησης Άγριας Ζωής
10:30 - 12:30: Παροχή πρώτων βοηθειών και διαδικασίες περίθαλψης τραυματισμένων άγριων ζώων
12:30 - 13:30: Συζήτηση
Ομιλήτρια: κα Μαρία Γανωτή, Διευθύντρια «ΑΝΙΜΑ».

Οι θέσεις του Σεμιναρίου είναι περιορισμένες. Για δήλωση συμμετοχής επικοινωνήστε με την κα Νούτσου Βάντα στο τηλ:265102183.Η Δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Υποέργου 1 "Δράσεις για την Προστασία και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας", της Πράξης με τίτλο "Προστασία και διατήρηση της Βιοποικιλότητας της Λίμνης Παμβώτιδας", ΕΠΠΕΡΑΑ, ΕΣΠΑ2007-2013.

ΠΗΓΗ: epirusgate.blogspot.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...