Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΦΡΙΚΗ! - Νεαροί Ρομά στην Άρτα, έκαψαν ζωντανό σκύλο και ανέβασαν το video στο facebook!!!

Δε χωράει ανθρώπου νους τη φρίκη με την οποία ικανοποίησαν το αρρωστημένο τους διαστροφικό μυαλό, δύο νεαροί Ρομά στην Άρτα, οι οποίοι αφού πρώτα περιέλουσαν με βενζίνη και έκαψαν ζωντανό ένα σκύλο, στη συνέχεια ανέβασαν το video της ντροπής μέσω facebook σε κοινή θέα στο διαδίκτυο! Στις εικόνες ντροπής που κάνουν το γύρο του κόσμου και στις οποίες διασύρονται στοιχειώδεις έννοιες και αξίες, πραγματικά απορούμε γιατί οι υπεύθυνοι του facebook, παρά την κατακραυγή των χρηστών συνεχίζουν σαν να μη συμβαίνει τίποτα να μην κατεβάζουν το άθλιο αυτό video. 

Δεν ξέρουμε εάν θα πρέπει απλά κάποιο ζωοφιλικό σωματείο στην Άρτα να αναδείξει το θέμα στις αρχές, αλλά έχουμε την αίσθηση πως ήδη η Δίωξη Ηλενκτρονικού εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. και η Εισαγγελία θα έπρεπε να έχουν εντοπίσει τους νεαρούς που δημόσια επαίρονται για την εγκληματική συμπεριφορά τους. Δεν ξέρουμε πως κατέληξε το συμπαθέστατο τετράποδο, όμως η κοινωνία της Άρτας πιάστηκε εν υπνώσει και κυρίως χωρίς αντανακλαστικά. Πραγματικά κρίμα... Δείτε το άθλιο video, κάνοντας κλικ ΕΔΩ
ΠΗΓΗ: epirusgate.blogspot.gr

Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014

Πυροβολούσε με κυνηγετικό όπλο περιστέρια!!!

Αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις στην τοπική κοινωνία προκαλεί,η δράση ενός άνδρα,ο οποίος πυροβολεί τα άτυχα περιστέρια από το μπαλκόνι του,επί της οδού Ν.Ζέρβα,στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων!!!Σήμερα το μεσημέρι,το Κέντρο της Άμεσης Δράσης στα Γιάννενα,ενημερώθηκε για τον οπλισμένο άνδρα, ο οποίος με κυνηγετικό όπλο, εκτός εαυτού,βρισκόταν και πάλι στο μπαλκόνι του σπιτιού του και πυροβόλησε ένα άτυχο περιστέρι!!Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί ΔΙ.ΑΣ και ένα περιπολικό.

Οι κάτοικοι της περιοχής,που συγκεντρώθηκαν στο σημείο,διαμαρτύρονταν προς τον γείτονα τους,ο οποίος έσπευσε να κρυφτεί στο σπίτι του!!!Οι αστυνομικοί αδυναμία παρέμβασης,στην περίπτωση που δεν υποβληθεί μήνυση από τους κατοίκους,εναντίον του δράστη...Για την ιστορία να αναφέρουμε πως οι κάτοικοι περισυνέλεξαν το τραυματισμένο περιστέρι,προκειμένου να το παραδώσουν σε φιλοζωική οργάνωση.

ΠΗΓΗ: epirusgate.blogspot.gr

Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014

Καταγγελίες για παράνομη δράση Ιταλών Κυνηγών στην Ήπειρο!!!

Έντονες συζητήσεις έχει προκαλέσει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Κυνηγετικά Νέα» σύμφωνα με το οποίο οι «κυνηγότοποι» και τα θηράματα της Ηπείρου έχουν αρχίσει να πωλούνται σε Ιταλούς κυνηγούς, τους οποίους οργανωμένα προσελκύουν προς τη χώρα μας επαγγελματικές ομάδες ντόπιων από την Ηγουμενίτσα, την Πρέβεζα και άλλες περιοχές της Ηπείρου, που δραστηριοποιούνται πλέον επαγγελματικά, με τον κυνηγετικό τουρισμό. 

Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πρέβεζας Φώτης Μπάκας, παρακολουθώντας και ο ίδιος τα ρεπορτάζ, υπογραμμίζει ότι μέχρι στιγμής στον Κυνηγετικό σύλλογο το μόνο περιστατικό που έχει καταγραφεί και για το οποίο έχουν μάλιστα ασκηθεί ποινικές διώξεις είναι μια σύλληψη ενός Έλληνα που είχε στην κατοχή του παράνομα 7 ωδικά πτηνά. «Καμία άλλη καταγγελία ή συγκεκριμένο περαστικό δεν έχει φτάσει προς εμάς” συνεχίζει ο κ. Μπάκας καλώντας κάθε κυνηγό ή οποιοδήποτε πολίτη διαπιστώσει κάποια ύποπτη κίνηση να επικοινωνήσει με τον σύλλογο ή με τις αρμόδιες αρχές. 

Να σημειωθεί ότι οι υπήκοοι της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης έχουν δικαίωμα να κυνηγούν σε άλλες χώρες ακολουθώντας τους νόμους που ισχύουν σε αυτές οπότε η έλευση των Ιταλών και όποιων άλλων κυνηγών στην χώρα μας είναι νόμιμη , ωστόσο η όποια παράνομη δράση κάποιων μπορεί μόνο να παταχθεί μόνο με την σύλληψη των παραβατών.

ΠΗΓΗ: epirusgate.blogspot.gr

Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014

Για δύο κυνηγετικές περιόδους παρατείνετε το κυνήγι ,σε οριοθετημένες περιοχές του Αμβρακικού Κόλπου

Η Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου, έχει ήδη ετοιμάσει ενημερωτικές πινακίδες για τη σήμανση των ορίων

Για δύο κυνηγετικές περιόδους παρατείνετε το κυνήγι σε οριοθετημένες περιοχές του Αμβρακικού σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη υπογεγραμμένη από τον Αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος κ. Νικόλαο Ταγαράμετά από εισηγήσεις-προτάσεις της Ειδικής Γραμματείας Δασών και του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού. 

Να θυμίσουμε ότι το κυνήγι στον Αμβρακικό είχα απαγορευτεί από 2008, έως το 2013, προκειμένου να μελετηθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν τη θηροφύλαξη και την ολοκλήρωση των σχετικών μελετών. Κι αυτό διότι στο Πάρκο πολλές φορές στο παρελθόν είχαν καταγραφεί φαινόμενα λαθροθηρίας. Η Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου έχει ήδη ετοιμάσει ενημερωτικές πινακίδες για τη σήμανση των ορίων στις επιτρεπόμενες περιοχές άσκησης της θήρας, ενώ στους κυνηγούς θα διανέμεται και ενημερωτικό φυλλάδιο, για τις επιτρεπόμενες δράσεις, τις περιοχές και τους περιορισμούς στην άσκηση της δραστηριότητας. 

Στα διοικητικά όρια της Περιφερειακής Ενότητας Πρεβέζης, επιτρέπεται η άσκηση θηρευτικών δραστηριοτήτων σε τμήμα της ζώνης Α΄ (ζώνη πλημμυρών) του υγροβιότοπου Αμβρακικού, εμβαδού 1.500 στρεμμάτων που περιλαμβάνεται μεταξύ του ποταμού Λούρου (ανατολικά) και του δυτικού αναχώματος του (δυτικά), από το ύψος του δάσους του Αγίου Βαρνάβα (βόρεια), μέχρι το ύψος των Αγίων Αποστόλων Νέας Σαμψούντας (νότια). Στα διοικητικά όρια της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, επιτρέπεται το κυνήγι στις περιοχές:Τραγάνα – Μπούκα – Παλιόφουρνος - Καλάμι – Λόγγος – Μπούκα - Παλιοκόπρια – Φιδόκαστρο (Δήμος Ν. Σκουφά), Λακοπούλα – Φραξόλακα - Θολή και Κουμουτσινός (Δήμος Αρταίων). Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πρέβεζας Φώτης Μπάκας εκφράζει την ικανοποίηση του για την απόφαση να επιτραπεί το κυνήγι στις ζώνες του Αμβρακικού και τονίζει ότι η νέα σεζόν ξεκίνησε αρκετά καλά, ενώ συνεχίζεται η έκδοση αδειών θήρας. 

Εν τω μεταξύ με αφορμή την έναρξη, της θήρας του λαγού και του αγριόχοιρου και της πέρδικας την 1η Οκτωβρίου ο κ. Μπάκας θυμίζει ότι στη διαδικασία του κυνηγίου είναι σημαντική η σωστή προετοιμασία, καθώς μία παράλειψη μπορεί να εμπλέξει τον κυνηγό σε δυσάρεστες καταστάσεις. Ο ίδιος προσθέτει ότι το κυνήγι των παραπάνω θηραμάτων επιτρέπεται τρεις ημέρες την εβδομάδα (Τετάρτη – Σάββατο – Κυριακή). Ακόμη θεωρείται, δεδομένη η ένδυση του πορτοκαλί γιλέκου, το οποίο επιβάλλεται να φέρουν οι κυνηγοί, με άμεσο σκοπό την πρόληψη ατυχημάτων.« Ο κυνηγός πρώτα από όλα πρέπει να σέβεται τους συναδέλφους του και να θυμάται πάντα ότι δεν κυνηγάει μόνος του» σημείωσε ο κ. Μπάκας.

ΠΗΓΗ: epirusgate.blogspot.gr

Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου 2014

Συνεχής η προσπάθεια της θηροφυλακής κατά των ηχομιμητικών συσκευών

Συνεχής η προσπάθεια της θηροφυλακής κατά των ηχομιμητικών συσκευών προσέλκυσης πουλιών.

Με την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου η θηροφυλακή των κυνηγετικών οργανώσεων πραγματοποιεί συνεχείς περιπολίες για τον εντοπισμό ηχομιμητικών συσκευών προσέλκυσης πουλιών.

Δυστυχώς συνεχίζεται από μερικούς επιτήδειους το απαράδεκτο φαινόμενο της χρήσης αυτών των ηχομιμητικών συσκευών, τα περιβόητα «μηχανάκια», που αποτελούν όνειδος για την ελληνική κυνηγετική πραγματικότητα.

Ήδη η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης έχει βρει και κατασχέσει αρκετές τέτοιες συσκευές.

Άξιο αναφοράς είναι η κατάσχεση μίας συσκευής τελευταίας τεχνολογίας, που δείχνει ότι η μάστιγα αυτή συνεχώς εξελίσσεται. Μαζί με την κατάσχεση της συσκευής έγινε επ’ αυτοφώρω σύλληψη του δράστη σε περιοχή της Χαλκιδικής και υποβλήθηκε αμέσως μήνυση.

ΠΗΓΗ: ΚΟΜΑΘ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...