Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013

ΑΡΤΑ-Σύσκεψη για τη δημιουργία Διαδημοτικού Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων

Σύσκεψη των δημάρχων του Νομού Άρτας και του δημάρχου Δήμου Ζηρού, θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, ώρα 12 το μεσημέρι, στο Δημαρχιακό Κατάστημα Άρτας, με αντικείμενο την ίδρυση Διαδημοτικού Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων (ΔΚΑΖ). 

Ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Γιάννης Παπαλέξης, ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία της πρότασης, με αφορμή την πρώτη σύσκεψη για το θέμα, έκανε την παρακάτω δήλωση: «Το πρόβλημα που δημιουργούν τα αδέσποτα ζώα, είναι ευθύνη των δήμων και αποτελεί πρόβλημα πολιτισμικό, διότι είναι θέμα παιδείας και ηθικής, η αντιμετώπιση κάθε ζωντανού οργανισμού, είναι πρόβλημα κοινωνικό, με αντίκτυπο στην εικόνα της περιοχής μας, είναι δείκτης πολιτισμού της τοπικής κοινωνίας. 

Είναι θέμα μείζονος σημασίας και η αντιμετώπισή του δεν αφήνει πλέον περιθώρια αδιαφορίας. Κάθε ζώο δικαιούται δράσεις φροντίδας, προσοχής και προστασίας από τον άνθρωπο…»

ΠΗΓΗ: epirusgate.blogspot.gr

Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013

Παγίδευαν άγρια πτηνά με δίκτυα και ηχομιμητικές συσκευές…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΘΗΡΑΣ)

Πολύ σοβαρή υπόθεση παράνομης παγίδευσης άγριων πτηνών καταγγέλθηκε σε χωριό της Επαρχίας Λάρνακας, από μέλη της Υπηρεσίας Θήρας & Πανίδας σε συνεργασία με μέλη του Κλιμακίου Πάταξης της Λαθροθηρίας του Αρχηγείου Αστυνομίας.
Συγκεκριμένα και μετά από μια πολύ καλά συντονισμένη και στοχευμένη επιχείρηση, η οποία άρχισε από το βράδυ της Δευτέρας 14.10.2013, καταγγέλθηκαν 2 πρόσωπα τα οποία παγίδευαν άγρια πτηνά, εντός μεγάλου περιφραγμένου χώρου, με τη χρήση μεγάλου αριθμού δικτύων και συσκευών που εξέπεμπαν κελαηδήματα άγριων πτηνών.
Κατά την επιχείρηση εντός του περιφραγμένου χώρου, ο οποίος ήταν υπό την επιτήρηση αριθμού συνεργών που λειτουργούσαν ως φρουροί για να ειδοποιήσουν τους παγιδευτές σε περίπτωση που εντόπιζαν κινήσεις των διωκτικών αρχών, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ως τεκμήρια 13 μεγάλα δίκτυα παγίδευσης αγρίων πτηνών, 23 σωλήνες, 7 πασσάλοι, 3 συσκευές που εξέπεμπαν κελαηδήματα άγριων πτηνών και 156 φρεσκοσκοτωμένα, προστατευόμενα, άγρια πτηνά. Επίσης τα μέλη των υπηρεσιών απελευθέρωσαν από τα δίκτυα άλλα 75 ζωντανά άγρια πτηνά τα οποία ήταν παγιδευμένα στα δίκτυα. Ακόμα σε έλεγχο που έγινε σε παραπλήσιο υποστατικό, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 2 δίκτυα παγίδευσης αγρίων πτηνών και 4 συσκευές που εκπέμπουν κελαηδήματα άγριων πτηνών.
Με αφορμή την πιο πάνω υπόθεση η Υπηρεσία Θήρας & Πανίδας υπενθυμίζει ότι οι παράνομες μέθοδοι παγίδευσης ειδών της άγριας πανίδας και η εκμετάλλευση τους για σκοπούς εμπορίου αποτελούν σήμερα μία από τις μεγαλύτερες απειλές και συμβάλλουν στη μείωση διαφόρων ειδών, ορισμένα από τα οποία είναι και πολύ σπάνια. Στο σημείο αυτό υπενθυμίζεται ότι η κατανάλωση άγριων πτηνών και θηραμάτων σε εστιατόρια απαγορεύεται από την υφιστάμενη νομοθεσία.
Η προστασία των ειδών πανίδας και γενικά της άγριας ζωής του τόπου μας είναι υπόθεση και ευθύνη όλων μας.

ΠΗΓΗ: Κυπριακη Ομοσπονδια Κυνηγιου

Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2013

Τραγωδία στη Ναύπακτο...Σκότωσε τον αδερφό του στο κυνήγι...

Νεκρός 24χρονος κυνηγός

Ένα τραγικό γεγονός, με θύμα έναν 24χρονο κυνηγό, συνέβη λίγο μετά τις 16:00 στην περιοχή Ασπριά της ορεινής Ναυπακτίας, όπου μια παρέα από πέντε άτομα είχε πάει για κυνήγι αγριογούρουνου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Αστυνομία, ο 26χρονος αδερφός του θύματος πυροβόλησε τον 24χρονο θεωρώντας πως ήταν θήραμα.

Ο 24χρονος χτυπήθηκε θανάσιμα, ενώ μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου.

Ο 26χρονος αδερφός του θύματος κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Ναυπάκτου το οποίο διεξάγει και τη σχετική έρευνα.
ΠΗΓΗ:enikos.gr

Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013

Νέα επιτυχία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Β ΚΟΑ

Στις 19 Οκτωβρίου 2013, ημέρα Σάββατο οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες Ταουσανίδης Απόστολος και Βαγιανός Γεώργιος κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους στο νησί της Χίου εντόπισαν ένα μηχάνημα μίμησης φωνών (τσίχλας). Αμέσως προσέγγισαν το μέρος .Στο σημείο βρήκαν το μηχάνημα και ένα σκοτωμένο Σαΐνι καθώς και ένας κυνηγός ο οποίος όταν αντιλήφθηκε τους Ομ. θηροφύλακες πλησίασε. Έπειτα από έλεγχο διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις: παραποίηση όπλου, 2 μηχανήματα μιμητικών φωνών (τσίχλας), θήρα μη θηρεύσιμου είδους (Σαΐνι). 

Κατασχέθηκαν το όπλο, ένα γιλέκο με φυσίγγια, η θήκη του όπλου, 6 τσίχλες, 7 κότσιφες, 2 μηχανήματα μιμητικών φωνών, 1 μπαταρία καθώς και η άδεια θήρας. Για τα θηράματα έγινε πλειστηριασμός. Πρόκειται για τον Π.Ν. κάτοικο του νησιού για τον οποίο πραγματοποιήθηκε η αυτόφορη διαδικασία και κατόπιν ορίστηκε δικάσιμος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013

Το Νοέμβριο οι ρίψεις εμβολίου δολώματος για τη λύσσα,στην Ήπειρο

Από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει εκπονηθεί και υλοποιείται πρόγραμμα εμβολιασμού των αλεπούδων κατά της λύσσας. Τα δολώματα- εμβόλια διανέμονται με αεροσκάφη και σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έγινε στις περιοχές της Ηπείρου οι ρίψεις θα γίνουν εντός του Νοεμβρίου. 

Τα δολώματα, όπως εικονίζονται στη φωτογραφία, έχουν χρώμα καφέ (μοιάζουν με σοκολάτα) και έχουν μυρωδιά ψαριού που ελκύει τις αλεπούδες και απωθεί τους ανθρώπους. Στο εσωτερικό τους περιέχουν πλαστική κάψουλα γεμάτη με εμβόλιο (εξασθενημένος ιός λύσσας) σε υγρή μορφή. 

Το Υπουργείο επισημαίνει την προσοχή των πολιτών, ενημερώνοντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης αν το εμβόλιο δόλωμα είναι άθικτο και όχι κατεστραμμένο και δεν υπάρχει επαφή με το υγρό της κάψουλας. Ωστόσο συστήνει να μην ακουμπάτε το εμβόλιο δόλωμα με γυμνά χέρια.

ΠΗΓΗ: epirusgate.blogspot.gr

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013

Ολονύχτια περιπέτεια για τρεις κυνηγούς

Περιπέτεια την οποία θα θυμούνται για όλη τους τη ζωή έζησαν τρεις κυνηγοί στην περιοχή της Άρτας.
Ξεκίνησαν το απόγευμα της Τετάρτης, με κατεύθυνση της περιοχή της Ροδαυγής, προκειμένου να κυνηγήσουν πέρδικες. Όμως δεν γνώριζαν καλά τα μέρη και γρήγορα βρέθηκαν μακριά από κατοικημένη περιοχή.

Με το σούρουπο, ο ένας εξ αυτών ειδοποίησε την μητέρα του, λέγοντας πως βρίσκονται σ' ένα σημείο, που δεν γνωρίζουν και αναζητούν τρόπο, να φτάσουν σε κάποιο γνωστή περιοχή. Από κει και μετά το κινητό νέκρωσε καθώς δεν υπήρχε κάλυψη με σήμα.

Για την οικογένεια του νεαρού σήμανε συναγερμός καθώς τηλεφωνούσε συνεχώς και κανένα από τρία τηλέφωνα δεν είχε σήμα.

Έπεσε το σκοτάδι όμως και η όποια αναζήτηση, ήταν δύσκολη και φυσικά χωρίς αποτέλεσμα. Σήμερα από νωρίς το πρωί, η κινητοποίηση και η συνεργασία της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, έφερε αποτέλεσμα. Οι τρεις νεαροί βρέθηκαν στο Ανώγειο, σε άσχημη κατάσταση, μιας και είχαν ξημερώσει στο ύπαιθρο και σε καιρικές συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες, αφού τις περισσότερες ώρες της νύχτας έβρεχε.

Ευτυχώς κανένας εξ αυτών, δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα, αλλά το πάθημά τους, πρέπει να γίνει μάθημα, για όλους τους κυνηγούς της περιοχής. Σε μέρη που δεν είναι γνωστά, δεν πάνε για κυνήγι...

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr

Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2013

Ο προεδρος της Ε'ΚΟΗ μιλαει για τον Αμβρακικο

Την αντίθεση τους στην υπουργική απόφαση, που υπέγραψε πριν από περίπου δυο εβδομάδες, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης με την οποία επιτρέπεται για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια το κυνήγι σε συγκεκριμένες -και οριοθετημένες περιοχές- του Αμβρακικού εκφράζουν δέκα περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Προέδρου της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου κ. Σκαματζούλα, ο οποίος ανέφερε ότι το κυνήγι ξεκίνησε να διενεργείται κανονικά με βάση την νομοθεσία, παρόλο που κάποιοι που δεν ανήκουν στην κυνηγετική ομάδα προσπάθησαν να αμαυρώσουν το κυνήγι, τους οποίους και συνέλαβαν οι θηροφύλακες.

Όπως ανέφερε,οι περισσότερες περιβαλλοντικές οργανώσεις είχαν συμφωνήσει με ορισμένες προϋποθέσεις να διενεργείται το κυνήγι στις ζώνες που ορίζει το υπουργείο. Οι προϋποθέσεις ήταν από την πλευρά τους να διαφυλάσσουν την νομιμότητα στην περιοχή και ήδη ξεκίνησαν τόσο με πλωτά μέσα, όσο και με διαγωνισμό για την πρόσληψη νέων θηροφυλάκων για άμεσα αποτελέσματα.

Αυτό που ισχυρίζονται οι περιβαλλοντικές οργανώσεις δεν βασίζεται επάνω σε μελέτες κάτι που έχουμε κάνει εμείς και μάλιστα προ καιρού. Η διενέργεια του κυνηγιού δεν αποφασίστηκε έτσι αυθαίρετα και μάλιστα όλα όσα έχουν υποσχεθεί από την πλευρά τους οι κυνηγοί τηρούνται απόλυτα. 

ΠΗΓΗ: ihunt.gr

Ακούστε τι είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Prisma 5.51FM


Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2013

Τραγωδία στα Φιλιατρά: Δέχθηκε σκάγια και έπεσε σε γκρεμό 200 μέτρων

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 54χρονος κυνηγός λίγο μετά τις 6 το απόγευμα στην Μουργκάνα Φιλιατών.

Ο άτυχος άνδρας, που κατάγεται από τα Ιωάννινα, αλλά ζούσε στον Αρχάγγελο της Πρέβεζας, πήγε με 3 φίλους του, σε κυνήγι ορεινής πέρδικας.

Όμως το χόμπι τους μετατράπηκε σε τραγωδία.

Το δυστύχημα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, συνέβη όταν σηκώθηκε ένα κοπάδι από πέρδικες και οι κυνηγοί έσπευσαν να πυροβολήσουν, όμως κάποια σκάγια βρήκαν τον άτυχο άνδρα στον λαιμό και στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να πέσει σε γκρεμό βάθους 200 μέτρων.

ΠΗΓΗ: inews.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...