Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010

«Φρένο» στις ανεμογεννήτριες σε προστατευόμενες περιοχές


Με βάση το σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τις Ζώνες Ειδικής Προστασίας που προωθεί το ΥΠΕΚΑ, δεν επιτρέπεται η λειτουργία αιολικών πάρκων σε υγρότοπους διεθνούς σημασίας που προστατεύονται από τη σύμβαση Ραμσάρ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», στις υπόλοιπες χορηγείται άδεια λειτουργίας με την προϋπόθεση ότι θα υποβληθεί προηγουμένως μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Συγκεκριμένα, για το Δέλτα του Έβρου, τα Κύθηρα, τα Αντικύθηρα και τις βραχονησίδες που τα περιβάλλουν, προβλέπονται διακοπές στη λειτουργία των ανεμογεννητριών κατά τη μεταναστευτική περίοδο.
Η κυνηγετική περίοδος αρχίζει στις 20 Αυγούστου και έως τις 28 Φεβρουαρίου του επομένου έτους, αλλά προβλέπεται μείωση του χρόνου, με υπουργική απόφαση, για λόγους προστασίας των πτηνών.
Για ορισμένα είδη, όπως η ασπρομέτωπη χήνα και η πετροπέρδικα, απαγορεύεται το κυνήγι για μια τριετία.
Η νομοθετική ρύθμιση που προωθείται ύστερα από καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, παραπέμπει σημαντικά ζητήματα όπως ο καθορισμός περιοχών υψηλής φυσικής αξίας, σε μελλοντικές υπουργικές αποφάσεις που πρέπει να εκδοθούν μέσα σε μια διετία.
Επίσης, προβλέπονται πρόστιμα για τους παραβάτες καθώς και τέλη για ιδιώτες και φορείς που υποβάλλουν για έγκριση μελέτες ,που κατατίθενται στο πράσινο ταμείο.
Στα μείον, και οι μεταβατικές διατάξεις, που μεταξύ άλλων προβλέπουν ότι έργα και δραστηριότητες για τα οποία έχει εκδοθεί γνωμοδότηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες αδειοδοτούνται με τις προηγούμενες διατάξεις εφ’ όσον υποβάλουν μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων μέσα σε έξι μήνες από τη δημοσίευση της ΚΥΑ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

ΠΗΓΗ: econews.gr

Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2010

Κυνηγός πυροβόλησε κυνηγό και τον σκότωσε κατά λάθος!


Συνέβη σε αγροτική τοποθεσία της Αρκαδίας. Το 65χρονο θύμα είχε πάει για κυνήγι αγριογούρουνου, όταν κάποια στιγμή δέχθηκε πυροβολισμό από κυνηγετικό όπλο και έπεσε νεκρός!
Όπως όλα δείχνουν, ο άνθρωπος που τον πυροβόλησε ήταν κι εκείνος κυνηγός και προφανώς πέρασε τον 65χρονο για θήραμα...
Ο δράστης μετά το συμβάν εξαφανίστηκε και αναζητείται από την αστυνομία...ΠΗΓΗ: newsit.gr

Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010

Γνωμοδότηση ΑΠ για τους ιδιωτικούς φύλακες θήρας


Με την υπ’ αριθμό 5/2010 γνωμοδότησή του, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθ. Κονταξής αναφέρει ότι οι ιδιωτικοί φύλακες θήρας, που προσελήφθησαν μετά το 2003, μπορούν να ασκούν ανακριτικά καθήκοντα, σε αντίθεση με όσους έχουν προσληφθεί προ του 2003.
Στη γνωμοδότηση αναφέρεται ότι η εν λόγω διάκριση οφείλεται στο γεγονός ότι οι προσλήψεις μετά το 2003 έγιναν με άλλες προϋποθέσεις, ενώ, επισημαίνεται παράλληλα ότι ο Ν. 3208/2003 θέλησε να δώσει την ιδιότητα του ανακριτικού υπαλλήλου μόνο στους ιδιωτικούς φύλακες θήρας που προσλήφθηκαν μετά το έτος αυτό.
Τη γνωμοδότηση του κ. Κονταξή ζήτησε με σχετικό ερώτημα η Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

ΠΗΓΗ: e-artemis.gr

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010

Για να δούμε, για να ακούσουμε...


Είμαι όντως περίεργος να δω ποιοι από τους υποψήφιους περιφερειάρχες θα δεχτούν να παραστούν στα δημόσια «ντιμπέιτ» που οργανώνουν η Κ.Σ.Ε. και οι κατά τόπους ομοσπονδίες, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών...
Η ιδέα είναι καλή, έξυπνη και χρήσιμη σε πολλά επίπεδα: όλοι οι υποψήφιοι των νέων Περιφερειών, καθισμένοι στο ίδιο τραπέζι, να απαντούν σε ένα «ερωτηματολόγιο» που έχουν καταρτίσει οι κυνηγετικές οργανώσεις, απευθυνόμενοι στο κυνηγετικό ακροατήριο της περιοχής τους!
Για την Αττική λόγου χάριν οι προσκλήσεις έχουν ήδη σταλεί, προκειμένου Σγουρός, Κικίλιας, Παφίλης, Mητρόπουλος, Δημαράς, Γεωργιάδης, Αλαβάνος, Διάκος κ.λπ. να συμμετάσχουν στο «ντιμπέιτ».
Το τι θα πουν είναι το ένα ερώτημα, το αν θα ανταποκριθούν είναι το άλλο...
Αν ρωτάτε τη γνώμη μου, ΟΣΟΙ και να έρθουν, ΟΠΟΙΟΙ και να έρθουν, θα είναι μια χρήσιμη εξέλιξη για την κοινωνία των κυνηγών!
Πρώτα απ’ όλα γιατί το ίδιο το κυνήγι και οι πολίτες κυνηγοί γίνονται μέρος της «ατζέντας» των αυτοδιοικητικών εκλογών, προβάλλοντας τα δικά τους «θέλω», τις δικές τους αξίες, το δικό τους κρίσιμο... πολιτικό μέγεθος.
Μετά τις προσκλήσεις που θα στείλουν οι oμοσπονδίες, θα μετρήσουμε παρουσίες, θα μετρήσουμε και... απουσίες. Ολες θα έχουν το νόημά τους και όλες θα κριθούν!
Οπως θα αποτιμηθούν και θα κριθούν όλα όσα θα ειπωθούν απ’ όσους υποψήφιους παραστούν.
Γιατί μέχρι τώρα -όσα χρόνια θυμάμαι- ούτε και στις αυτοδιοικητικές εκλογές υπήρξε ποτέ εκ μέρους των υποψηφίων ένα δεσμευτικό πρόγραμμα για το κυνήγι, τη φύση και την άγρια ζωή.
Δεν μιλάω βέβαια για τις αόριστες κοινοτοπίες που εξαντλούνται κάθε φορά σε λίγες αόριστες αράδες που δεν λένε τίποτα, αλλά για ένα πρόγραμμα που θα δίνει στους πολίτες κυνηγούς τη δυνατότητα να κρίνουν, να συγκρίνουν και να επιλέγουν...
Ολα αυτά τα χρόνια έχω μιλήσει με δεκάδες στελέχη όλων των πολιτικών σχηματισμών για τα θέματα που διαχειρίζεται δημοσιογραφικά αυτό το περιοδικό... Και έχω καταλάβει ότι η άγνοιά τους είναι συγκλονιστική, σχεδόν... αφοπλιστική!
Η μέχρι σήμερα σκόπιμη «ασάφεια», όμως, αδικεί την ίδια την έννοια της πολιτικής και στερεί από τους ψηφοφόρους το δικαίωμα να γνωρίζουν...
Ας ξέρουν από τώρα οι υποψήφιοι ότι στην Αττική ζουν πάνω από 40.000 κυνηγοί, που θέλουν από τώρα να γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι με ένα ζήτημα που καταλαμβάνει μια υψηλή προτεραιότητα στην καθημερινή τους ζωή.
Προσωπικά, θα εκτιμήσω μια δέσμευση που θα αναδύεται μέσα από ένα εμπεριστατωμένο πρόγραμμα διαχείρισης της φύσης, έστω κι αν διαφωνώ μαζί της...
Θα την εκτιμήσω και θα τη σεβαστώ μόνο και μόνο γιατί ο υποψήφιος με σέβεται, ή αναλαμβάνει το κόστος της «απόρριψης», έστω κι αν βρεθώ «απέναντί» του στον χώρο της πολιτικής, των ιδεών, ή της κοινωνίας...
Δημήτρης Στριλάκος

ΠΗΓΗ: diananews.gr

Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2010

Κύπρος: Τίμησαν τον "μάστρο" του διπλού τραπ...


"Ένας αγώνας διπλού τραπ, πολύ διαφορετικός από τους συνηθισμένους, διοργανώθηκε την περασμένη Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010 στο επαρχιακό σκοπευτήριο Παραλιμνίου. Ο αγώνας - έμπνευση των συναθλητών του αείμνηστου Ανδρέα Μάστρου, διοργανώθηκε στη μνήμη του τέως πρωταθλητή (και "μάστρου") του διπλού τραπ, υπό την αιγίδα της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Κύπρου, με απώτερο στόχο να τιμηθεί ο εκλιπών και να ενισχυθεί οικονομικά η οικογένεια του. Στόχος που επιτεύχθηκε απόλυτα, αφού πάνω από 40 σκοπευτές, παλιοί και νέοι, έδωσαν το παρών τους στα γήπεδα του σκοπευτηρίου, καταθέτοντας την εκτίμησή τους στον αδικοχαμένο συναθλητή τους και την οικογένεια του. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες, ο πρόεδρος της ΣΚΟΚ Δημήτρης Λόρδος καθώς και ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Λουκάς Λουκά, ο οποίος παρευρέθηκε επίσης και στην τελετή βράβευσης των νικητών.
Νικητής του αγώνα, τον οποίο αθλοθέτησε η εταιρία G.L & G.T BIG HUNTER LTD, αναδείχθηκε ο Γιώργος Τρισόκκας με 70 επιτυχίες στους 90 δίσκους (3 πούλες των 30 δίσκων), ενώ δεύτερος κατετάγη ο Φιλιος Θεοδότου με 66/90 και τρίτος ο γιος του εκλιπόντα, Μάριος Μάστρου, με 65/90. Ο Ανδρέας ’γγλου πέτυχε 62/90 και πήρε την τέταρτη θέση, ο Χριστάκης Κυριάκου με 58/90 κατετάγη πέμπτος και ο Δημήτρης Δημητρίου έκτος με 56/90". Στη φωτο ο Ανδρ. Μάστρου.

ΠΗΓΗ: skopeftis.gr

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010

«ΕΦΕΥΡΗΜΑΤΑ» ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Για γέλια και για κλάματα ο νόμος για τα όπλα

Το νομοσχέδιο που θα αλλάξει το καθεστώς της κατοχής κυνηγετικών και σκοπευτικών όπλων έχει ήδη κατατεθεί για διαβούλευση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μόνο που εκτός από... τον «οπλοφοβικό» χαρακτήρα του ζητάει και το... αδύνατο!
Κάθε όπλο -λέει το νομοσχέδιο- θα φέρει αριθμό και σήμανση με τέτοιον τρόπο και σε τέτοιο σημείο που θα καθιστά το όπλο ανενεργό αν γίνει απόπειρα αφαίρεσης της σήμανσης. Αυτό είναι τεχνικά αδύνατο! Δεν υπάρχει τεχνικό μέσο που θα καθιστά ένα όπλο αδρανές αν του αφαιρέσεις τον αύξοντα αριθμό και λοιπές σφραγίδες.
Ιδού το επίμαχο απόσπασμα του νομοσχεδίου: «Η σήμανση αυτή πρέπει να εμφανίζεται σε ουσιώδες τμήμα του πυροβόλου όπλου, ώστε η καταστροφή της να καθιστά το όπλο άχρηστο».
Η παρανόηση είναι εκπληκτική. Η ΕΕ αναφέρει ότι η καταστροφή του «καίριου σημείου» (και όχι της σήμανσης) καθιστά το όπλο ανενεργό! Καλά δεν υπάρχει σε αυτήν τη χώρα με τα τόσα φροντιστήρια ξένων γλωσσών ΕΝΑ άτομο που να ξέρει στοιχειώδη αγγλικά στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ώστε να διαβάσει και να μεταφέρει σωστά την Κοινοτική Οδηγία;
Επιπλέον, σε μια περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης, όταν εισρέουν στη χώρα φτηνά όπλα κυνηγίου και σκοποβολής, αναμέναμε μια διευκόλυνση της εγχώριας παραγωγής ή τουλάχιστον της μερικής συναρμολόγησης. Αντίθετα, όμως, η επιμονή στην άδεια από τουλάχιστον τέσσερα υπουργεία (Δημοσίας Τάξεως, Βιομηχανίας, Περιβάλλοντος, Εθνικής Αμυνας) για τη δημιουργία μιας μονάδας συναρμολόγησης, εκμηδενίζει την όποια σκέψη για μια τέτοια ΕΛΛΗΝΙΚΗ επιχείρηση.
Η αιτιολόγηση για τον νέο νόμο επικαλείται το πρωτόκολλο του ΟΗΕ για τον περιορισμό της παράνομης εμπορίας πυροβόλων όπλων και την Οδηγία της ΕΕ. Ομως, ενώ τα δύο αυτά ζητούν περιορισμό της παράνομης εμπορίας ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ όπλων, το νομοσχέδιο, σε μια διεθνή πρωτοτυπία, επιβάλλει περιορισμούς ακόμα και στα ΑΕΡΟΒΟΛΑ όπλα.
Τα όπλα κρότου έχουν και αυτά την τιμητική τους, με δρακόντειους περιορισμούς και γραφειοκρατικές διαδικασίες, ακόμα και... για τους εφέτες αγώνων, που πρέπει πλέον να βγάζουν ειδική... άδεια για να τα κατέχουν. Ανάλογη άδεια πρέπέι να έχουν και οι εκπαιδευτές ή κυναγωγοί κυνηγετικών σκύλων.
Επίσης από το πρωτόκολλο του ΟΗΕ εξαιρούνται τα παλιά όπλα κατασκευασμένα πριν από το 1899 και σύγχρονα αντίτυπά τους, ενώ στο νομοσχέδιο δεν γίνεται ανάλογη μνεία. Προφανώς σε εμάς περνάνε μόνο οι περιορισμοί και καμία διευκόλυνση για τους συλλέκτες.
Οι περιορισμοί του νομοσχεδίου βαδίζουν στα γνωστά ελληνικά πρότυπα της σταδιακής δυσχέρανσης και της διογκούμενης γραφειοκρατίας, που δεν συμβαδίζει με την πρακτική άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Τρανό παράδειγμα οι διόπτρες. Είναι νόμιμες σε όλες τις χώρες της ΕΕ και αλλού. Η Ελλάδα επιμένει να τις δαιμονοποιεί, λες και η διόπτρα διά μαγείας αυξάνει την επικινδυνότητα του όπλου στο οποίο θα βιδωθεί.
Η αλήθεια είναι ότι η διόπτρα δεν διευκολύνει τη σκόπευση. Αυτό που κάνει η διόπτρα είναι ότι καθιστά την αναγνώριση του στόχου ευκολότερη και έτσι αποφεύγονται ατυχήματα του στυλ «τον πήρα για γουρούνι και έριξα». Η Ελβετία επιβάλλει τη χρήση διόπτρας στο τριχωτό θήραμα, ενώ η Βρετανία τη συνιστά με έμφαση στο κυνήγι τριχωτού (βλέπε προτροπή της Επιτροπής Διαχείρισης Ελαφοειδών), η Ελλάδα όμως την... απαγορεύει και τη διώκει!
Και βέβαια η μοναδική ελληνική τακτική της έκδοσης άδειας κατοχής για κάθε όπλο ξεχωριστά, αντί για μια άδεια ανά κάτοχο στην οποία καταγράφονται όλα τα όπλα του συνεχίζει ακάθεκτη. Οπως ακάθεκτη συνεχίζει η έκδοση αδειών αγοράς, κατοχής και πώλησης όταν όλοι οι πολιτικοί καυτηριάζουν την γραφειοκρατία και την πολυπλοκότητα της διοίκησης. Ισως τελικά να χρειαζόμαστε και εμείς ένα σύστημα «One Stop Shop και Fast Track» που θα απλοποιεί τη ζωή μας.
Αυτό που λείπει από το νομοσχέδιο, όπως και από τους παλαιότερους νόμους περί όπλων, είναι η διευθέτηση πρακτικών θεμάτων που προκύπτουν από το γενικότερο δίκαιο. Η ιδιοκτησία, κατοχή, κληρονόμηση, είναι αρχές δικαίου που αγγίζουν την κατοχή όπλων με τρόπους που δεν προβλέπει το νομοσχέδιο. Πώς για παράδειγμα διαχειρίζεται το θέμα κληρονομιάς όπλων; Τι γίνεται αν ο κληρονόμος δεν είναι ικανό άτομο ή ενήλικας, και μπορεί μεν να αποδεχτεί την ιδιοκτησία, αλλά όχι την κατοχή των όπλων του κληροδότη;
Επίσης «βουβό» είναι το νομοσχέδιο στο θέμα ασφάλειας του καταναλωτή από επικίνδυνα όπλα και πυρομαχικά. Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για όπλα που καθίστανται επικίνδυνα και μη επισκευάσιμα ύστερα από ατύχημα, ενώ βέβαια δεν γίνεται καμία αναφορά σε επικίνδυνες επεμβάσεις επισκευής όπως είναι η χρήση κόλλησης στα κλειδιά κ.λπ. Πουθενά δεν αναφέρεται η περίπτωση ενός πρωτοκόλλου καταστροφής άχρηστων όπλων και απαλλαγής του κατόχου τους. Μπορεί μεν ο ΟΗΕ να επιβάλλει δεκαετή τήρηση βιβλίων καταγραφής όπλων (που εμείς κάναμε εικοσαετή), αλλά όταν παλιώσει ένα όπλο και είναι πια άχρηστο, τι γίνεται;
Στη νομική σχολή είχαμε έναν καθηγητή, τον κύριο Φίλιπς, ειδικό στο εταιρικό δίκαιο. Αυτός λοιπόν έλεγε «οι καλοί νόμοι είναι οι απλοί νόμοι». Οσο πιο πολύ διαβάζω τους δικούς μας νόμους περί όπλων, τόσο πιο πολύ τον θυμάμαι.

Νικήτας Κυπρίδημος

Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010

Παράνομες ηχομιμητικές συσκευές κατασχέθηκαν από τους θηροφύλακες Άρτας.


Η τοποθέτηση ηχομιμητικών συσκευών κατά τη διάρκεια του κυνηγίου πραγματικά είναι ένα λυπηρό φαινόμενο της σύγχρονης εποχής, ένα φαινόμενο που κάθε χρόνο και ειδικά την εποχή αυτή, με τα περάσματα των ορτυκιών, παίρνει μεγάλες διαστάσεις και στην περιοχή μας.
Άθλιος, εξευτελιστικός και καταδικαστέος τρόπος κυνηγίου από την συντριπτική πλειοψηφία των νομίμων κυνηγών, οι οποίοι εξοργίζονται από τέτοιες παράνομες και αντιδεολογικές κυνηγετικές συμπεριφορές και δικαιολογημένα δεχόμαστε και πολλές διαμαρτυρίες.
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Άρτας σε συνεργασία με τους θηροφύλακες εντείνει τους ελέγχους και προς αυτή την κατεύθυνση και ήδη περισυνέλεξαν και κατέσχεσαν τη νύχτα 20 προς 21 Σεπτεμβρίου έξι συσκευές από Νεοχώρι, Αγ. Παρασκευή, Κωστακιούς, Πλησιούς και στις 22 προς 23 άλλες τρεις από Άγ. Σπυρίδωνα και Ράχη, ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται.
Κασετόφωνα, ντουντούκες, μπαταρίες και διαφόρων ειδών κατασκευές μεταξύ των κατασχεθέντων….
Έλεος πια! Εάν αυτό από ορισμένους θεωρείται κυνήγι, τι να πούμε, κάτι δεν κάτι δεν πάει καλά «ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε…….». Πάντως οι θηροφύλακες είναι αποφασισμένοι, ο κάμπος της Άρτας θα «καθαρίσει».             


Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2010 και κυνηγοί


ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΘΕΜΑ: Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2010

Όπως είναι γνωστό σήμερα η κυνηγετική δραστηριότητα εκτός από την αδικαιολόγητη πολεμική των αντικυνηγετικών οργανώσεων, δέχεται και μια εξίσου αδικαιολόγητη και ατεκμηρίωτη πολεμική από το καινούργιο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Η πολεμική αυτή θέλει να αγνοεί όλες τις ενέργειες και δράσεις των Κυνηγετικών Οργανώσεων προς όφελος του περιβάλλοντος και να προβάλλει μόνο επιχειρήματα που προέρχονται από συναισθηματισμούς και φθηνή αντικυνηγετική προπαγάνδα.
Επειδή εμείς οι κυνηγοί αποτελούμε τους μοναδικούς, στην πράξη και όχι στα λόγια, προστάτες του περιβάλλοντος και ταυτόχρονα αποτελούμε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, πρέπει οι πολιτικές μας επιλογές στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε, να έχουν ως πρώτο κριτήριο την συνέχιση της νόμιμης κυνηγετικής δραστηριότητας. Γι’ αυτό Θεωρούμε το κυνήγι ως παράμετρο της πολιτικής μας επιλογής.
Μην ξεχνάμε ότι πολλά θέματα που αφορούν το κυνήγι είναι στην αρμοδιότητα του Περιφερειάρχη και ότι θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο η αρμοδιότητα αυτή, όπως προβλέπεται από τις σχετικές δηλώσεις για τον αυξημένο ρόλο της Περιφέρειας. Η μελλοντική επομένως συμπεριφορά απέν αντι στο κυνήγι από τον Περιφερειάρχη που θα εκλεγεί έχει τεράστια σημασία για μας τους κυνηγούς Επομένως, πρέπει ν’ ακολουθήσουμε στις επερχόμενες εκλογές τα εξής κριτήρια:
- Αρνούμαστε ψήφο σε πολιτικούς σχηματισμούς και πρόσωπα που είναι εναντίον του κυνηγίου!
- Υπερψηφίζουμε τον υποψήφιο κυνηγό, όπου υπάρχει, ανεξάρτητα της πολιτικής παράταξης στην οποία ανήκει ο καθένας
- Επιλέγουμε τους υποψηφίους που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στηρίζουν τις θέσεις μας
- Έτσι επιβραβεύουμε εκείνους που μας έχουν βοηθήσει, δείχνοντας την αναγνώριση που κάθε πολιτικός πρέπει να έχει για τις πράξεις του από το εκλογικό σώμα.
Η επιλογή μας με βάση τα παραπάνω κριτήρια θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να διατηρούμε και να ασκούμε το κυνήγι ως μορφή διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος, ως πράξη συλλογής καρπών από τη φύση στο πλαίσιο της σύγχρονης κυνηγετικής αντίληψης, όπως προέκυψε μέσα από πρόσφατες έρευνες και μελέτες.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ – ΝΙΚ. ΠΑΠΑΔΟΔΗΜΑΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ – ΙΩΑΝ. ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΗΓΗ: www.ksellas.gr

Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

Τραγωδία με κυνηγό «θήραμα»


Τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στη Φλαμουριά της Πέλλας με δύο κυνηγούς. Ένας 55χρονος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και σκότωσε τον φίλο του, που κυνηγούσαν μαζί, περνώντας τον για θήραμα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, οι δύο κυνηγοί έφθασαν από νωρίς το πρωί στο σημείο, προκειμένου να ασχοληθούν με το χόμπι τους, το κυνήγι.
Κανένας από τους δύο, ωστόσο, δεν μπορούσε να πιστέψει ότι η αγαπημένη τους ασχολία θα μπορούσε να καταλήξει σε τραγωδία. Ο ένας εκ των δύο πέρασε για θήραμα τον φίλο του και τον πυροβόλησε, με αποτέλεσμα ο δεύτερος κυνηγός να βρει το θάνατο.
Αμέσως ενημερώθηκε η αστυνομία, η οποία αφού έφθασε στο σημείο, κατέσχεσε το όπλο και τον συνέλαβε με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Ο ίδιος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

ΠΗΓΗ: Pathfinder News

Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ. Ενίσχυση του Αινήσιου Δέλτα από τον Ωρίωνα


Αγαπητοί φίλοι,

σας προωθούμε την ευχαριστήρια επιστολή του Αινήσιου Δέλτα.

Μάθαμε ότι ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αχαρνών προχώρησε επίσης σε οικονομική ενίσχυση ύψους 300Ευρώ προς το Αινήσιο Δέλτα.

Περιμένουμε και άλλους συλλόγους, τις εταιρίες του χώρου μας αλλά και απλούς κυνηγούς να στηρίξουν την προσπάθεια αυτών των ανθρώπων.

ΩΡΙΩΝ

 Ευχαριστούμε.
 Είναι η πρώτη φορά που κάποιος ενισχύει οικονομικά το σύλλογό μας. Δεν είχαμε ποτέ καμιά ενίσχυση από πουθενά, πλην της Νομαρχίας Έβρου που χρηματοδότησε κάποιες εκδηλώσεις που συνδιοργανώσαμε. Είναι η πρώτη φορά που κάποιος αναγνωρίζει και στηρίζει έμπρακτα τον αγώνα μας και αυτό (όχι πως δεν είχαμε ανάγκη τα χρήματα, μας λείπουν και δεν υπάρχει λόγος να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας) δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στην προσφορά σας και περισσότερο κουράγιο σ’ εμάς.

Τώρα, για να λέμε τα πράματα με τ’ όνομά τους, από αλλού το περιμέναμε κι από αλλού μας ήρθε! Συγκεκριμένα:
   Αν η ενίσχυση ερχόταν εκ μέρους κάποιου από τα πάμπολλα οικολογικά, περιβαλλοντικά, εξωραϊστικά κλπ σωματεία της περιοχής, με τους πηχυαίους τίτλους και  τα πομπώδη μανιφέστα, θα ήταν κίνηση αναμενόμενη και λογική μιας και, χρόνια τώρα, κάνουμε εμείς τη δουλειά για την οποία εκείνοι επιδοτούνται.
   Αν ερχόταν να μας συμπαρασταθεί κάποια από τις πάμπλουτες οικοπεριβαλλοντικές ΜΚΟ, θα ήταν εντελώς φυσιολογικό, αφού σκοπός της ύπαρξής (και της επιχορήγησής τους από εθνικά και κοινοτικά κονδύλια) είναι να ομορφύνουν το περιβάλλον, να σώσουν τη φύση(!)
   Αν αποφάσιζε να μας βοηθήσει ο φορέας διαχείρισης Δέλτα Έβρου, κάποια κρατική υπηρεσία κάποιος επιχειρηματίας ή ένας από τους δήμους της περιοχής, θα μπορούσε είτε να είναι μια τυπική, διπλωματική κίνηση καλής θέλησης, ή μια ουσιαστική αναγνώριση της προσφοράς μας στο χώρο.

   Το γεγονός πως η βοήθεια ήρθε από τους κυνηγούς, αυτούς που, οι περισσότεροι από τους πιο πάνω, με ευκολία χαρακτηρίζουν «δολοφόνους» και «εχθρούς της φύσης», έρχεται να δείξει γι’ άλλη μια φορά, ποιοι πραγματικά αγαπούν και νοιάζονται για το Δέλτα μας.
Σε μας δεν είναι άγνωστο, αφού και στις εξορμήσεις καθαριότητας που οργανώσαμε στο παρελθόν, οι μόνοι που έσπευσαν να βοηθήσουν ήταν οι κυνηγετικοί σύλλογοι της περιοχής και οι θηροφύλακες της  ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ (απρόσκλητοι μάλιστα), τη στιγμή που από τους προσκεκλημένους «ευαισθητοποιημένους» δεν εμφανίστηκε κανείς, απλά θεωρούμε υποχρέωσή μας να τονίσουμε το γεγονός, συμβάλλοντας στην αποκάλυψη της υποκρισίας των οικολόγων του καναπέ, που ονειρεύονται την αποστείρωση του Δέλτα, προσπαθώντας να εξορίσουν απ’ αυτό τους κατοίκους και τους φυσικούς και παραδοσιακούς του χρήστες, «σώζοντας» το χώρο μέσα από την άνεση του σαλονιού τους και την βολική ανωνυμία των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

    Για λογαριασμό του «Αινήσιου Δέλτα» πρέπει να διευκρινίσουμε πως δεν είναι κυνηγετικός σύλλογος, αλλά καμαρώνουμε (και νομίζουμε πως κατέχουμε πανελλαδική πρωτιά),που στα μέλη του συμπεριλαμβάνονται  κυνηγοί μαζί με φυσιολάτρες,  ερασιτέχνες και επαγγελματίες ψαράδες, αγρότες και κτηνοτρόφοι!
Μια κοινή, μεγάλη αγάπη μας ένωσε, τόσο ετερόκλητους και διαφορετικών πεποιθήσεων ανθρώπους, για τον ευλογημένο τούτο τόπο, που όποιος τον επισκέφτηκε τον θεώρησε πατρίδα του.
Μια ανάγκη μας ένωσε, η ανάγκη της άμυνας ενάντια σ’ εκείνους που κρίνουν με ευκολία τη ζωή μας και κατακρίνουν τον τρόπο που τη ζούμε, χωρίς ποτέ να μας γνωρίσουν, χωρίς να έχουν καν πατήσει το πόδι τους στο Δέλτα του Έβρου.

   Σε προσωπική βάση και οι δύο υπογράφοντες, δηλώνουμε περήφανοι που είμαστε κυνηγοί, και θεωρούμε πως μας δικαιώνει πανηγυρικά η συμπαράσταση του Ωρίωνα.

Ευχόμαστε να πετύχετε με ευκολία όλους σας τους στόχους.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Νίκος Τσόμος
   
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιώργος Αποστολόπουλος

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...