Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009

Προσφυγή στο ΣτΕ για να απαγορευθεί το κυνήγι

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η «Ζωοφιλική Οικολογική Ένωση Ελλάδος» και ζητάει να ακυρωθεί, ως αντίθετη στη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης για τη διατήρηση της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος της Ευρώπης, όπως και να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, αλλά και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία, η από 4.8.2009 απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με την οποία καθορίζεται η κυνηγητική περίοδος 2009-2010 (που αρχίζει από την 20ή Αυγούστου 2009 και λήγει την 28η Φεβρουαρίου 2010) και καθορίζονται τα είδη και οι ποσότητες των θηραμάτων που επιτρέπεται να κυνηγούν.
Η Ένωση υποστηρίζει ότι πριν την έκδοση της επίμαχης υπουργικής απόφασης δεν υπήρξε, όπως απαιτείται, η σύνταξη επιστημονικής μελέτης που να καθορίζει τον πληθυσμό κάθε θηρευσίμου είδους, αλλά ούτε συντάχθηκε τεκμηριωμένη έκθεση για την επίδραση της θηρευτικής δραστηριότητας επί των προστατευομένων ειδών, έτσι ώστε να διαπιστώνεται η μη ύπαρξη αφανισμού ή μείωση του πληθυσμού των θηρευσίμων ειδών.
Ακόμη, υποστηρίζει η Ένωση ότι η κυνηγητική περίοδος είναι μεγάλης χρονικής διάρκειας και δεν έχει προηγηθεί ειδική έρευνα που να προβλέπει την επίδραση των χρονικών ορίων της κυνηγητικού περιόδου επί της αναπαραγωγής των θηραμάτων, την στιγμή μάλιστα που για όλα τα είδη η κυνηγητική περίοδος λήγει την ίδια ημερομηνία.

ΠΗΓΗ: www.e-artemis.gr

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2009

<<ΠΝΙΓΜΕΝΗ ΑΡΚΟΥΔΑ ΣΤΗ ΤΡΙΚΟΥΚΙΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ>>


Λίγες μέρες πριν, η Τροχαία Γρεβενών ειδοποίησε την ΚΑΛΛΙΣΤΩ προκειμένου να εξετάσει ένα νέο περιστατικό νεκρής αρκούδας στο ΔΔ Τρικουκιάς Γρεβενών.
Ένας κυνηγός είχε εντοπίσει και είχε ειδοποιήσει την Τροχαία για μια αρκούδα η οποία βρέθηκε πνιγμένη σε μία δεξαμενή άρδευσης. Την Παρασκευή 18.09, η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ διαπίστωσε δυστυχώς πως η άτυχη θηλυκή αρκούδα ηλικίας περίπου 20 ετών, είχε πράγματι πεθάνει από πνιγμό όταν στην προσπάθειά της να πιει νερό από την δεξαμενή, αφού πρώτα είχε «γευματίσει» σε παρακείμενη καλλιέργεια ηλίανθων, έπεσε μέσα και παγιδεύτηκε. Τα σημάδια από τα νύχια της αρκούδας στο περιμετρικό τοιχίο της δεξαμενής δείχνουν τις απεγνωσμένες προσπάθειες του ζώου να βρει διέξοδο. Δυστυχώς όμως το μεγάλο βάθος της δεξαμενής αποδείχτηκε μοιραίο για τη ζωή του άτυχου ζώου το οποίο βρήκε τραγικό θάνατο μη καταφέρνοντας να υπερπηδήσει το τοιχίο και να απεγκλωβιστεί. Χρειάστηκε μάλιστα η βοήθεια της πυροσβεστικής του ν. Γρεβενών προκειμένου να ανελκυστεί η αρκούδα για να γίνει νεκροψία και ταφή.
Δυστυχώς, όπως λένε οι επιστήμονες της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ, δεν είναι η πρώτη φορά μου συμβαίνει ανάλογο περιστατικό. Οι δεξαμενές άρδευσης μετατρέπονται συχνά σε παγίδες θανάτου όχι μόνο για την αρκούδα αλλά και για άλλα ζώα. Η ΚΑΛΛΙΣΤΩ προτείνει να καλύπτονται οι δεξαμενές αυτές με συρματόπλεγμα ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή των ζώων.
Η περιοχή στην οποία συνέβη το παραπάνω περιστατικό είναι περιοχή επαναποίκησης της αρκούδας και η είδηση αυτή ανησύχησε τους βιολόγους της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ σχετικά με την μελλοντική επιβίωση του είδους στην περιοχή. Μάλιστα, μόλις δύο μήνες πριν, κοντά στην Δεσκάτη, η ΚΑΛΛΙΣΤΩ ενημερώθηκε και για ένα ακόμα περιστατικό με θύμα αρκούδα σε τροχαίο στην Παλιά Εθνική Οδό Καλαμπάκας Γρεβενών. Τα μέλη της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ είχαν εντοπίσει τότε μόνο κάποιες κηλίδες αίματος χωρίς να καταφέρουν να εντοπίσουν το ίδιο το ζώο, ενώ κάθε πρόταση για τοποθέτηση ειδικής σήμανσης η οποία να προειδοποιεί τους οδηγούς πως πρόκειται για βιότοπο αρκούδας, πέφτει στο κενό.
Είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης η οποία έσπευσε και στα δύο αυτά περιστατικά, λειτουργεί στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE EX-TRA, του οποίου κεντρικός στόχος αποτελεί η αποτελεσματική αντιμετώπιση προβλημάτων που δυσχεραίνουν την ομαλή συνύπαρξή των μεγάλων σαρκοφάγων με τον άνθρωπο.

ΠΗΓΗ: www.diananews.gr

Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΑΠΟΣΤΟΛΕΑ

Το μήνυμα που μου εστάλη:
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Παρακολουθώ το blog σου εδώ και καιρό, και δεν έχω καταλάβει με τι ασχολείται. Ασχολείται με το κυνήγι, με την οικολογία, την μαγειρική;

Και αν είναι κυνηγετικό όπως φαίνεται και από τον τίτλο γιατί δεν έχεις ακουμπήσει θέματα όπως βλητική, παράνομο κυνήγι και πως μπορούμε να θέσουμε στο ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ τους παράνομους που καταστρέφουν τα πάντα στο περασμά τους και οδηγούν στην εξαφάνιση τα λιγοστά θηράματα;

Θα περιμένω απαντησή σου.

Ε.Κ.
19 Σεπτέμβριος 2009 12:18 πμ
..................................................................................

Η απάντησή μου:

Κατ’ αρχήν δεν πρόκειται να απαντήσω ξανά σε ανώνυμο, διότι θεωρώ πως είναι ανάξιοι λόγου καθώς πίσω από την ανωνυμία κρύβουν μια δειλία στο να εκφράσουν την άποψή τους. Είναι προφανές πως δεν παρακολουθείς το blog μου διότι σε παλαιότερη ανάρτησή μου έχω ασχοληθεί με θέματα όπως η βλητική. (σχετικό link http://kynhgotopos.blogspot.com/2009/01/blog-post_7164.html). Επιπλέον αν ήσουν κυνηγός (καλός και όχι ερασιτέχνης….!) θα γνώριζες πως το κυνήγι επεκτείνεται σε παράπλευρους παράγοντες, όπως η οικολογία και ενδεχομένως η μαγειρική την οποία ανέφερες, αφού ως γνωστόν τα θηράματα μαγειρεύονται κιόλας!!! Τώρα, όσον αφορά τους παράνομους κυνηγούς που πρέπει να θέσουμε στο περιθώριο, τη λαθροθηρία θα έπρεπε να σταματήσουμε και όχι να περιθωριοποιήσουμε τους παράνομους κυνηγούς. Και για να μπεις λίγο στο θέμα και να καταλάβεις τι γίνεται και όχι να αερολογείς μάθε πως πρέπει να γίνει σωστή διαχείριση και όχι απαγορεύσεις. Για να καταλάβεις στη χώρα μας για να προστατευθεί μια περιοχή κυνηγιού, απαγορεύουμε το κυνήγι σ’αυτή χωρίς να διαθέτουμε τις κατάλληλες υποδομές φύλαξης. Έτσι η λαθροθηρία ανθίζει ενώ παράλληλα το κράτος πλουτίζει από τα προγράμματα τα οποία επιβάλλουν απαγόρευση του κυνηγιού στις περισσότερες περιοχές. Έτσι τους κυνηγούς που φροντίζουν για το περιβάλλον και πληρώνουν για να κυνηγούν νόμιμα, έρχεσαι εσύ να τους βάλεις στο περιθώριο, ενώ το κράτος είναι αυτό που πλουτίζει και δεν ενδιαφέρεται για το περιβάλλον που σιγά, σιγά νεκρώνεται από την εγκατάλειψη. Για παράδειγμα στον Αμβρακικό κόλπο που είναι στην περιοχή μου η εγκατάλειψη από την ισχύουσα απαγόρευση έχει ερημώσει την περιοχή από πουλιά λόγω έλλειψης τροφής από τα πολλά καλάμια και χόρτα που έχουν φυτρώσει ανεξέλεγκτα στην περιοχή , για τα οποία παλαιότερα φρόντιζαν οι κυνηγοί ενώ σήμερα κανείς. Ελπίζω να έλαβες την απάντησή σου. Και την επόμενη φορά……με όνομα και σωστά ενημερωμένος!

Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2009

ΧΟΡΟΣ 2009 Κ.Σ. ΑΡΤΑΣ Η “ΑΡΤΕΜΙΣ ”


Στέφθηκε και φέτος με επιτυχία η συγκέντρωση που έλαβε χώρα στο κτήμα Μαγκλάρα στην Παλεοσκαμνιά Πολύδροσου Άρτας , η οποία διοργανώθηκε από τον κυνηγετικό σύλλογο Άρτας, η Άρτεμις. Αποτελεί πλέον θεσμό η διοργάνωση του χορού αυτού. Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη και η πολιτική παρουσία των τοπικών παραγόντων σημαντική. Επιπλέον διενεργήθηκε λαχειοφόρος αγορά με αμέτρητα δώρα για τους παρευρισκόμενους είτε εκ μέρους του κυνηγετικού συλλόγου είτε εκ μέρους χορηγών.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΠΟΥ ΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ Κ.Σ. ΑΡΤΑΣ.


Τα δώρα που κληρώθηκαν ήταν πολλά και συνεπώς πολλοί ήταν και αριθμοί που κληρώθηκαν. Σας παραθέτω αναλυτικά τους αριθμούς και τα αντίστοιχα δώρα.

Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2009

<<ΑΓΡΙΟ ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΗΛΕΙΑΣ>>


Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη από το άγριο φονικό που έγινε, το βράδυ του Σαββάτου, στην αγροτική περιοχή Αετοφωλιά Περιστερίου του Δήμου Αμαλιάδας στην Ηλεία. Πενηνταεξάχρονος λαθροκυνηγός σκότωσε με δίκαννο κυνηγετικό όπλο 31χρονο θηροφύλακα. Ο δράστης, ο οποίος συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα στο σπίτι του, πυροβόλησε και τραυμάτισε στο κεφάλι και δεύτερο θηροφύλακα.
Το φονικό περιστατικό στην Αμαλιάδα δεν είναι δυστυχώς το πρώτο με θύμα θηροφύλακα. Πριν από ενάμιση χρόνο ο 41χρονος θηροφύλακας Κώστας Παπανδρέου, πατέρας τριών παιδιών, έπεσε νεκρός από τα βόλια αγροφύλακα που του είχε στήσει ενέδρα στο Διακόπη Φωκίδας επειδή δεν τον άφηνε να κυνηγάει παράνομα όπως αυτός ήθελε.
Θύμα είναι ο ομοσπονδιακός θηροφύλακας Θεόδωρος Παπασπυρόπουλος, πατέρα ενός ανήλικου παιδιού, από το Χάβαρι, και τραυματισμένος στο κεφάλι από τα σκάγια του δράστη είναι ο 27χρονος θηροφύλακας Γεώργιος Λάττας. Ο δράστης, Ιωάννης Κόλλιας, μετά την αποτρόπαια πράξη του κατευθύνθηκε προς το σπίτι του. Εκεί, αφού καθάρισε το όπλο του, ξάπλωσε στο κρεβάτι του και πέντε ώρες μετά συνελήφθη από άντρες του Τμήματος Ασφάλειας Αμαλιάδας. Χθες το πρωί ο δράστης μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Αμαλιάδας με ασθενοφόρο, καθώς υπέστη κρίση πανικού.
Εντωμεταξύ ο 27χρονος Γεώργιος Λάττας είχε μεταφερθεί στο 409 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πατρών, όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη και κατάφεραν να σώσουν το μάτι του. Χθες στις 5 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Χαβαρίου ο ανήλικος γιος, η σύζυγος και η οικογένειά του αποχαιρέτησαν τον αδικοχαμένο 31χρονο άνδρα. Μας σκότωσε ο Γιάννης Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, το φονικό έγινε περίπου στις 9.45 το βράδυ του Σαββάτου. Οι δυο θηροφύλακες είχαν ήδη φτάσει στην περιοχή της Αετοφωλιάς προκειμένου να πιάσουν κάποια άτομα που παράνομα κυνηγούσαν λαγούς. Ο Θοδωρής στάθηκε στο ψηλότερο σημείο του μικρού λόφου που υπάρχει και ο συνάδελφός του χαμηλά, δίπλα σε θάμνους. Λίγα λεπτά αργότερα από το λιοστάσι πέρασε ο 56χρονος. Οι θηροφύλακες, με τους φακούς στο χέρι, του ζήτησαν να σταματήσει για έλεγχο. Τότε ο Γιάννης Κόλλιας χωρίς δεύτερη σκέψη σήκωσε το όπλο του και αρχικά πυροβόλησε προς το σημείο όπου βρισκόταν ο Θοδωρής. Τα σκάγια τον πέτυχαν στον ώμο και ο 31χρονος έπεσε αιμόφυρτος στο χώμα. Ο πυροβολισμός έκανε τον 27χρονο θηροφύλακα να τρέξει για να σωθεί. Ο 56χρονος όμως πυροβόλησε προς το μέρος του, με αποτέλεσμα κάποια σκάγια να τον πετύχουν στο κεφάλι. Αιμόφυρτος ο 27χρονος πήρε τον δρόμο για το χωριό και με το κινητό του τηλέφωνο ενημέρωσε το Αστυνομικό Τμήμα Αμαλιάδας. Λίγα μέτρα πριν μπει στο Περιστέρι συνάντησε κάτοικο του χωριού, στον οποίο είπε: «μας σκότωσε ο Γιάννης». Αμέσως ενημερώθηκε το Γενικό Νοσοκομείο της Αμαλιάδας και ασθενοφόρο έφτασε στο σημείο του φονικού, όπου παρέλαβε τον 31χρονο άνδρα αλλά και τον 27χρονο. Δυστυχώς, όμως, στον δρόμο για το νοσοκομείο ο άτυχος Θοδωρής ξεψύχησε, ενώ ο 27χρονος, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, μεταφέρθηκε στο 409 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πατρών, απ’ όπου εξήλθε χθες το μεσημέρι. Πήγε σπίτι του...
Μετά το φονικό, ο 56χρονος κατευθύνθηκε στο σπίτι του. Εκεί, σύμφωνα με τις καταθέσεις, φέρεται να είπε στα μέλη της οικογένειάς του ότι έκανε μια πράξη για την οποία θα τιμωρηθεί αυστηρά. Αμέσως μετά καθάρισε το όπλο του και ξάπλωσε. Στο χωριό όμως είχε συγκεντρωθεί όλη η δύναμη της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Ηλείας. Από τα στοιχεία που είχαν συλλεχτεί, με σημαντικότερο την κατάθεση του 27χρονου, δράστης ήταν ο Γιάννης Κόλλιας. Στις 2.30 τα ξημερώματα άντρες της Ασφάλειας Αμαλιάδας παρουσία δικαστικού πήγαν στο σπίτι και τον συνέλαβαν.
Στην έρευνα που έγινε βρέθηκαν πέντε κυνηγετικά όπλα, καθώς και 208 φυσίγγια. Σύμφωνα με πληροφορίες. στη διάρκεια της προανάκρισης ο 56χρονος φέρεται να έχει ομολογήσει την πράξη του. Χθες το πρωί, ο δράστης μεταφέρθηκε από το κτίριο της Α.Υ. με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας, όπου κρατείται φυλασσόμενος μετά την κρίση πανικού που υπέστη. Ο δράστης αφού βγει από το νοσοκομείο θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας όπου αναμένεται να του απευθυνθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση.
Τους είχε απειλήσει ...
Η χθεσινή εγκληματική ενέργεια, ωστόσο, είναι η κορυφαία μιας σειράς αντεγκλήσεων που ο δράστης είχε με τον Θοδωρή Παπασπυρόπουλο. Συγκεκριμένα, πέρσι ο θηροφύλακας είχε πιάσει τον 56χρονο για λαθροθηρία και του είχε αφαιρέσει το όπλο. Τότε, όπως έλεγαν χθες, ο Γιάννης Κόλλιας του είχε διαμηνύσει πως εάν στο μέλλον του «έμπαινε», θα τον σκότωνε. Κάτι που κανείς, βέβαια, δεν πίστεψε πως θα γίνει πραγματικότητα. Μέχρι χθες. Μέχρι τη στιγμή που οι δυο τους συναντήθηκαν και ο 56χρονος δεν δίστασε να πυροβολήσει εναντίον του 31χρονου.
Κατακραυγή...
Ο Θοδωρής Παπασπυρόπουλος είχε τα τελευταία οκτώ χρόνια τη θέση του Ομοσπονδιακού Θηροφύλακα. Σε καθημερινή βάση έρχοταν σε επαφή με τον πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας, Ευάγγελο Χριστοφόρου, ο οποίος ενημερώθηκε αμέσως για το κακό που συνέβη το βράδυ του Σαββάτου. Χθες ο κ. Χριστοφόρου μίλησε για τον αδικοχαμένο συνεργάτη του. «Ηταν ένας άνθρωπος που προστάτευε τη θήρα και το περιβάλλον. Του αφαίρεσαν τη ζωή εν ώρα υπηρεσίας. Δέχτηκε τα πυρά κάποιου που σίγουρα δεν ανήκει στην κυνηγετική οικογένεια. Ο δράστης είχε στο παρελθόν απειλήσει τον Θοδωρή, αλλά κανείς δεν πίστευε πως θα έφτανε μέχρι εδώ. Θρηνούμε όλοι έναν οικογενειάρχη, ένα παιδί που ποτέ δεν δημιούργησε πρόβλημα και ζητάμε από την ελληνική δικαιοσύνη, που έχει πλέον τον λόγο, την παραδειγματική του τιμωρία». Επίσης, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου, Νίκος Γαρουφαλής, είπε: «θρηνούμε την απώλεια ενός φίλου, ενός συναδέλφου, ενός ανθρώπου που έδινε τη ζωή του για το περιβάλλον και καταδικάζουμε την πράξη».
Τελευταίο αντίο ...
Η τελευταία πράξη αυτής της τραγωδίας παίχτηκε χθες στο χωριό του άτυχου 31χρονου στο Χάβαρι. Στις 5.30 το απόγευμα, οικογένεια, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον Θοδωρή. Ολοι τους έψαχναν απαντήσεις. Κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει τι όπλισε το χέρι του δράστη και αφαίρεσε τη ζωή ενός νέου ανθρώπου. Οι ψυχές όλων στο Χάβαρι έκλαιγαν.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΗΓΗ: www.diananews.gr

Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2009

Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ, ΚΟΛΟΜΟΔΙΑ ΑΡΤΑΣΑν και δεν είναι σύνηθες το blog αυτό να αναφέρεται σε τέτοιου είδους περιστατικά ωστόσο θα ήθελα με αφορμή τον εορτασμό της εκκλησίας του χωριού μου που είναι στις 8 Σεπτεμβρίου, να σας γνωστοποιήσω το λόγο για τον οποίο κατασκευάστηκε, που βασίζεται σε ένα θαύμα. 

Αποφάσισαν δηλαδή οι κάτοικοι του χωριού να δημιουργήσουν μια εκκλησία μιας και δεν υπήρχε άλλη. Άρχισαν λοιπόν να συγκεντρώνουν υλικά (πέτρα) στο χώρο όπου επρόκειτο να ανεγερθεί η εκκλησία. Καθώς όμως κάποιοι κάτοικοι δεν συμφωνούσαν με το όνομα της εκκλησίας και ήθελαν να της δώσουν το δικό τους όνομα οι εργασίες καθυστερούσαν να ξεκινήσουν. Μια μέρα λοιπόν καθώς έπαιζαν τα παιδιά στον προαύλιο χώρο όπου ήταν συγκεντρωμένες οι πέτρες είδαν μια λάμψη πίσω από τις πέτρες και έτρεξαν να δουν τι την είχε προκαλέσει. Φτάνοντας εκεί η λάμψη είχε σταματήσει και πάνω σε μια πέτρα είχε σχηματιστεί η σιλουέτα της Παναγίας με τον Χριστό στην αγκαλιά της.
΄΄Είναι η πρώτη φωτογραφία, και την πήρα από το εικόνισμα της γιαγιάς που είχαν βγάλει εκείνη την εποχή΄΄

Ήταν ένα θαύμα και ο λόγος που άρχισε η κατασκευή της εκκλησίας πυρετωδώς. Οι εργασίες άρχισαν το 1960 και μετά από δύο χρόνια ολοκληρώθηκαν. Η εκκλησία πήρε το όνομα της από την απεικόνιση στην πέτρα και ονομάστηκε η Γέννηση της Θεοτόκου. Η πέτρα που απεικονίζει τη σιλουέτα της Παναγίας τοποθετήθηκε στο εσωτερικό της εκκλησίας κοντά στην είσοδο του ιερού. Η εκκλησία βρίσκεται στο χωριό Κολομόδια Άρτας και γιορτάζει στις 8 Σεπτεμβρίου.

Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2009

<<ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΤΑΣ ΄΄Η ΑΡΤΕΜΙΣ΄΄>>


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Άρτας σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό που θα γίνει στις 11 Σεπτεμβρίου 2009 ημέρα Παρασκευή στο ΄΄ Κτήμα Μαγκλάρα ΄΄ στην Παλαιοσκαμνιά Πολυδρόσου.

Ώρα προσέλευσης : 9:00 μ.μ.
Τιμή Πρόσκλησης 16 Ευρώ (Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται φαγητό και ορχήστρα)

Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2009

<<Καλά νούμερα στη Σκύδρα>>


Καλές επιδόσεις σημειώθηκαν στον αγώνα σκητ Α - Γ κατηγορίας που διοργάνωσε το Σαββατοκύριακο 29-30/8/2009 ο ΣΣ Σκύδρας "Μακεδόνες" στο Σκοπευτήριο του. Μετείχαν συνολικά 36 σκοπευτές - σκοπεύτριες, κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα, αριθμός που κρίνεται ικανοποιητικός.
Στην Α κατηγορία νικητής αναδείχθηκε ο Γιώργος Αναστασιάδης (ΣΚΥΔΡΑ) με 138/150 (116+22). Δεύτερος ήταν ο Αντώνης Μπαλάσκας (ΣΟΜΑΚΕΔ) με 135/150 (114+21) και τρίτος ο Δημήτρης Καρδάσης (ΤΕΥΚΡΟΣ) με 132/150 (108+24). Ο Χρήστος Χρυσαφιάδης (ΣΚΟ ΚΑΒΑΛΑΣ) κέρδισε τη δεύτερη κατηγορία με 129/150 (106+23). Στη δεύτερη θέση ήταν ο Γιώργος Παππάς (ΟΦΚΟ) με 125/150 (105+20), ενώ στην τρίτη θέση υπήρχε τριπλή ισοβαθμία. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο εξαιρετικός νέος σκοπευτής Δημήτρης Αλεξίου (ΠΑΡΝΗΣ) με 124/150 (101+23) αφού επικράτησε στο shoot - off με 4-2-1 αντίστοιχα, του Νίκου Κογιού (ΣΚΥΔΡΑ), τέταρτος με 124/150 (100+24) και του Θανάση Τούλια (ΤΕΥΚΡΟΣ), πέμπτος με 124/150 (103+21). Στις γυναίκες η Ελένη Μιχαλιού (ΣΟΕΛ) έκανε 90/125 (55/75) και στους εφήβους ο Αγης Κούσης (ΣΟΜΑΚΕΔ) 102/125.

ΠΗΓΗ: www.skopeftis.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...